Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Lipanj 2019 13:40

Slavonija pobjednik županijskog kupa

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

FINALE KUPA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE U NOGOMETU - 

SLAVONIJA – SLAVIJA 2:1

Velika, ŠRC Velika, 500 gledatelja

Glavni sudac: Dobraš, pomoćnici: Hrmić, Vuković, Delegat: Srnović

Strijelci: 0:1 H. Ančurovski (64), 1:1 T. Žuljević (69), 2:1 T. Žuljević (74)

Slavonija: Bošnjak, T. Žuljević, Plešić, Majstorović, Marčetić, Šulc, Bognar, Peharda, Bundavica, Božić, Smojvir

Trener: Dalibor Bognar

Slavija: Karlić, Kvaternik, Gomerčić, Ognjenčić, Šubara, V. Ančurovski, Peharda, Solić, Nikolić, H. Ančurovski, Abramović

Trener: Damir Bognar

Isključenja: Vinko Ančurovski (Slavija, 71′), Tomislav Žuljević (Slavonija, 76′)

Još jednom siromašan županijski derbi Slavonije i Slavije, ovoga puta u finalu Kupa. Nekako je već postalo tradicija da se ne vidi puno dobrog nogometa u njihovim dvobojima, sve se svede na taktičko nadmudrivanje i čekanje protivnikove greške. Prije početka utakmice mala svečanost, dugogodišnji prvotimac Slavije, u jednom periodu i član Slavonije, Mario Abramović primio je poklon od predsjednika Slavije Marinka Markote za svoj oproštaj od nogometa. Prije finala dodijeljen je pehar za prvaka lige starijih pionira malim nogometašima Papuka koji su pod vodstvom Dalibora Banovića proteklog vikenda osigurali titulu.

Nakon uvoda koji je protekao bez pravih uzbuđenja tek s neopasnim pokušajem Šubare iz daljine kojeg je Bošnjak lakoćom ukrotio, nekakvo uzbuđenje viđeno je u 13. minuti kada Tomislav Žuljević puca iskosa sa 16 metara, lopta se odbija od nekoga na putu, ali Karlić lijepom intervencijom skreće loptu u korner. Sljedeće kakvo takvo uzbuđenje u 35. minuti, Slavonija je dobila priliku iz slobodnog udarca na 25. metara od Karlića, no pokušaj Dine Bognara otišao je iznad gola. A još ju svježe uspomene mnogima kako je njegov stric na ovom stadionu takve stvari bez problema pretvarao u golove.. Za kraj prvog dijela, nakon lošeg iznošenja Bundavice u sudačkoj nadoknadi Abramović je centrirao, Vinko Ančurovski bio prekratak, a Bognar izbio s peterca preko gola i očistio opasnost po Bošnjaka.

Ni u nastavku nije bilo umiranja u ljepoti, ali je barem bilo golova koji su ipak razdrmali i razbudili gledatelje. U 69. minuti Slavija dolazi do prednosti, ponovno je kao i u prošlom finalu strijelac Hrvoje Ančurovski. Plešić je izgubio loptu na tridesetak metara, došla je na lijevu stranu do Nikolića koji asistira Ančurovskom kojem nije bilo teško s 5 metara zabiti u praznu mrežu za 0-1 u 64. minuti. To je bio okidač da konačno gledamo pravi nogomet! Pet minuta nakon toga Tomislav Žuljević koristi propust Ivana Peharde kod jednog ubačaja i posprema loptu iza Karlićevih leđa. U 71. minuti Slavija ostaje s igračem manje, Vinko Ančurovski je na centru zaradio drugi žuti nakon prekršaja na Marčetiću. Slavonija to ekspresno koristi, tri minute nakon isključenja Matej Peharda sjajnom loptom u prostor gura Tomislava Žuljevića u šansu, što ovaj koristi i zabija svoj drugi gol u finalu. Nije to bilo zadnje od Žuljevića, još tri minute kasnije pridružio se Ančurovskom jer je i on zaradio isključujući drugi žuti karton. Za kraj jedna kontroverzna situacija, sudac Dobraš je pokazao na bijelu točku za Slaviju, no na sugestiju pomoćnika je promjenio odluku pa su Pleterničani ostali bez prilike da se izbore za jedanaesterce. Slavonija je osvojila Kup, a samim tim će i nastaviti natjecanje u Hrvatskom nogometnom Kupu.

Galerija slika