Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 09:00

Slavonija poražena u Bjelovaru

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

3. HNL Istok – 30. KOLO -

Plavi su sezonu zaključili porazom na gostovanju u Bjelovaru, barem ovaj dio sezone koji se odnosi na prvenstvo, najvažnija utakmica sezone je tek pred njima.

Počeli su Plavi sjajno, igrali su jako dobro, preko mladog Antuna Smojvira su došli do prednosti i činilo se da i kući mogli i sa sva tri boda, minimalno s jednim. No, kako su minute curile domaćin se dizao i preko Kolara u 19. Minuti došao je Bjelovar do poravnanja. Nakon toga se činilo da će put Požege barem bod, a onda slijedi crna rupa od tri minute u kojoj domaćin koristi loše reakcije Plavih i s dva pogotka osigurava si slavlje.

Slavonija je sezonu završila na vrlo dobrom 6. mjestu s 42 osvojena boda. Zanimljivo je da Slavija ima 39 bodova, a nalazi se na –12 mjestu! U proljetnom dijelu sezone Bognar je definitivno posložio momčad, sada je vrijeme za nadogradnju, jer u sljedećoj sezoni Slavonija mora imati vrlo visoke ciljeve, ako se neće reći da je to isključivo naslov prvaka, onda je to minimalno plasman u top tri. Temelji su tu, Slavonija izgleda dobro, ima kvalitetan kadar, no konkurencija se mora zaoštriti i proširiti. No, o tomu nakon velikog rivala, nakon velikog derbija požeško slavonske županije koji se igra 5. lipnja na stadionu u Velikoj s početkom u 19,00 sati.

BJELOVAR – SLAVONIJA 3:1

Bjelovar, Gradski stadion Bjelovar

SUDCI: Marko Dergez, Edvin Zobec, Matej Mađerić

STRIJELCI: 0:1 Smojvir, 1:1 Kolar, 2:1 Kuprešak, 3:1 Ostrman

BJELOVAR: Beljan, Lee, Hajdarović, Rajić (od 75. Mamić), Ostrman, Kuprešak, Kolar, Nikšić, Đipalo (od 71. Blažic), Pelić (od 46. Nreca)

TRENER: Alen Mrlzečki

SLAVONIJA: Majetić, Neruda, Nikolaš, Plešić, Marčetić, Šulc, Bognar, Peharda, Karačić (od 60. Zapalac), Božić, Smojvir

TRENER: Dalibor Bognar