Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 08:46

Težak poraz Slavije za kraj sezone

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

3. HNL Istok – 30. KOLO -

Pomalo neočekivano Slavija je sezonu završila porazom pred svojim gledateljima od Mladosti iz Ždralova. Pleterničani su odigrali jako dobro proljeće, posebice na svom stadionu pa ova četvorka u domaćoj mreži ipak neće ostaviti gorak okus u ustima. Uostalom, sezona završava u Velikoj! Nema dileme da su i misli igračima Slavije bile na istom mjestu, u Velikoj na finalu Kupa koje će odrediti sezonu i njima i Slavoniji.

Mladost je jednostavno bila bolja i konkretnija, posebice u drugom poluvremenu kada su tri puta slali Karlića po loptu u mrežu. Bilo je dosta grešaka u igri Slavije, ali to se definitivno može pravdati spomenutim manjkom koncentracije za ovu utakmicu, ali svakako i kvalitetom protivnika koji je pri vrhu ljestvice.

U globalu, Slavija na kraju prvenstva može biti vrlo zadovoljna, posebice ako se sjetimo jako lošeg prvog dijela sezone. Drugi ga je potpuno ispravio! Karioke sezonu završavaju u donjem dijelu ljestvice, na 12. poziciji sa 39 osvojenih bodova, prilično ujednačenom gol razlikom od 40 postignutih i 44 primljenih pogodaka. Upisala je Slavija 11 pobjeda i13 poraza dok je 6 puta dijelila bodove s protivnicima. Promovirano je nekoliko mladih igrača, prije svih tu su Kocijan i Tokić, veliku minutažu na golu je skupio i Karlić, a igrali su i Dorić i Gabrijel Marčinović od mladih snaga. Svakako treba istaknuti i Pavu Nikolića koji se pokazao kao odlično rješenje u napadu, kada odradi još jedne pripreme i potpuno se aklimatizira na trećeligaški nogomet imat će Slavija puno koristi od njega. Nije na razini šampionske, ali je proljetni uzlet sezonu oslikao svijetlim tonovima.

SLAVIJA – MLADOST 0:4

Pleternica, Stadion S.Z. Šivo

SUDCI: Marko Đurđek, Miro Hantak, Jurica Šprem

STRIJELCI: 0:1 Vučak, 0:2 Bošnjak, 0:3 Buzak, 0:4 Buzak

SLAVIJA: Karlić, Kvaternik, Gomerčić, Ognjenčić, Šubara, Tokić (od 46. Ančurovski Vinko), Peharda, Dorić, Ančunovski Hrvoje (od 46. Solić), Abramović, Grbeš

TRENER: Damir Bognar

MLADOST: Srbljanović, Vučak, Renić, Nikolić, Vrbanić, Sučić (od 89. Sabljić), Furmek (od 78. Kočiš), Buzuk (od 83. Vujašković), Mlinarić, Munzin, Bošnjak

TRENER: Nikola Papac