Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 12 Studeni 2012 20:05

Skupili novac za bolesnog dječaka

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UŽIVALI U SPEKTAKLU AMERIČKOG NOGOMETA -

VELIKA – Veliki spektakl najavljivan na stadionu u Velikoj, prvi puta utakmica američkog nogometa u Požeštini opravdao je svoje najave. Oko 1500 gledatelja zaista je imalo uživati uživo u utakmici između Zagreb Raidersa i Osijek Cannonsa, koja je odigrana u nedjelju 04. studenog na za to preuređenom stadionu NK Kamen Ingrada. Iako mnogi nisu razumjeli sva pravila vrlo brzo su uz pomoć voditelja shvatili što se dešava na terenu. Brojne poteze smo uglavnom vidjeli u američkim filmovima, ali rijetko tko na stadionu to je vidio u živo. Postepeno osvajanje jarda na terenu, dolazak do gola i pogodak za 7:0 Raidersi su uspjeli nakon nekoliko minuta, a konačan rezultat je iznosio čak 42:0.

No ovdje se nije igralo na rezultat nego prije svega humanitarna i pokazna utakmica, a igralo se za pomoć bolesnom sedmogodišnjem dječaku Mateju Markanoviću. Za njegovo liječenje prikupljeno je 15 tisuća kuna.

Za sve ovo „kriv“ je David Šarić iz Radovanaca, koji studira u Zagrebu i aktivno igra za Zagreb Raiderse, te je svojim suigračima i upravi kluba predložio ovu humanitarnu utakmicu. Sve je to prihvaćeno, jer Raidersi često humanitarno djeluju. Svima koji su ovo podržali bilo svojim dolaskom ili kao sponzori zahvalio se osnivač Raidersa, Alen Bašić. U poluvremenu je zaslužnima uručio i dresove Zagreb Raidersa, a jedan dres i ocu bolesnog Mateja koji nije mogao doći na utakmicu. Dresove su zaslužile i djevojke koje su u poluvremenu iz slobodnog udarca uspjele postići gol.

Galerija slika