Breadcrumbs

Nedjelja, 20 Studeni 2011 13:36

VESNA RADANOVIĆ - Državna viceprvakinja osniva ženski ribolovni klub

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

PAKRAC - Vesna Radanović ove je godine drugi puta postala viceprvakinja Hrvatske, sa svojom ekipom je osvojila državno prvenstvo, te četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Firenci. Sve to nije postigla ni u rukometu, ni u košarci ili nekom sličnom sportu, nego u ribolovu kojime se bavi punih dvadeset godina i trenutno je jedina žena ribolovac u Požeško-slavonskoj županiji.

- Prvi puta sam u ribolov otišla s mužem i bilo mi je užasno dosadno. Da bih 'ubila' dosadu uzela sam štap, počela pecati i tako sam otkrila čari ribolova od kojega se više nisam odvajala. Sada je muž meni logistika na svim natjecanjima - kazala je Vesna.

Po struci medicinska sestra, Vesna većinu slobodnog vremena provodi uz neku rijeku ili jezero sa štapom u ruci za što se prethodno ozbiljno priprema. Nikada se nije dogodilo da ništa nije ulovila. - Mnogi ljudi ribolov shvaćaju površno kao 'uzmem štap, sjednem kraj rijeke i riba će se upecati' što nije tako.  Pribor, hranu za ribe i ostalo pripremam bar jedan sat, potom morate znati kako ribu namamiti, kako ju zadržati, kojom hranom ju nahraniti...sve to nije jednostavno ali meni pruža iznimno zadovoljstvo - objasnila je Vesna.

Obzirom da u našoj županiji ne postoji ženski ribolovni klub Vesna Radanović se godinama natječe za Trnje iz Zagreba a koliko je s natjecanja donijela različitih priznanja ne broji. Sjeća se samo da je prvu medalju osvojila prije rata na natjecanju u Lipiku. Ovogodišnja sezona službeno je završena no, Vesna već razmišlja o slijedećoj. Želja joj je da sa svojim kolegicama pet puta zaredom bude državna prvakinja ali i da konačno uspije osnovati ženski ribolovni klub u županiji.

- Moralo bi nas biti barem tri. Nažalost, djevojčice koje počnu pecati kada krenu dalje na školovanje ili se udaju, odustaju od pecanja i ja nikako da pronađem još dvije ribolovke – ističe ipak puna nade Vesna Radanović. (vm)