Utorak, 23 Travanj 2019 09:55

Pred punim tribinama Kutjevčani do još jedne pobjede

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA SLAVONIJE I BARANJE - 20. KOLO - 

KUTJEVO - Stadion ŠRC Kutjevo, gledatelja 400, sudac Jerbić (Osijek)

Kutjevo – Darda 4:1

Strijelci: 1:0 Desnica (9), 2:0 Jakešević (26), 2:1 Lendić (54), 3:1 M.Majetić (71), 4:1 M.Majetić (78)

Kutjevo: Tokić 7, Jelčić 7 (80.Ivanagić 7), Desnica 7,5, J.Budimir 7,5 (46.Banić 7), Ivanković 7, A.Budimir 7, Kalanj 7 (83.N.Vasić), M.Majetić 8, Jakešević 7,5 (74.Antunović 7), D.Majetić 7 (68.S.Vasić 7), Nemec 7

Trener: Petar Čuljak 7

Darda: Petrović 6.5, Šisl 6, Pandurević 6, Grgić 6,5, Čaić 6, Kubica 6, Vodenik 6 (46.Crnčan 6), Marijanac 6 (61.Mršo 6), Dominković 6,5 (68.Bokanović 6), Pranjić 6 (46.Vidaković 6,5), Miličić 6 (46.Lendić 6,5)

Trener: Franjo Pranjić 6,5

Igrač utakmice: Marin Majetić (Kutjevo)

Ponovo pune tribine kutjevačke ljepotice svjedoče sjajnom izdanju Zelenih u crnim dresovima i novoj pobjedi za učvršćivanje druge pozicije koja vodi u Treću HNL. Prekrasan travnjak, pravi nogometni ambijent i dva motivirana suparnika bila su jamac za odličnu nogometnu predstavu u kojoj su se gosti došli nadigravati čime se najviše profitirali gledatelji. Kutjevo kreće ambiciozno, gosti prijete uglavnom preko protunapada i prekida što je definitivno najjače oružje Pranjićeve momčadi. Isplatilo se doći na ovu utakmicu ponajprije zbog rijetko viđenog pogotka Marija Desnice u 9.minuti nakon uigrane akcije iz kornera te topovskog udarca s ruba kaznenog prostora – lopta je uletjela u „90“ odbivši se od grede za vodstvo domaćih. Imali su i gosti nekoliko prijetnji no obrana Kutjeva je to otklonila, a raspoložen i koncentriran je bio i vratar Luka Tokić. Maestralno proigravanje kutjevačkog dragulja Josipa Budimira koristi u 26.minuti Ivan Jakešević te izlazi sam na Petrovića koji je nemoćan u situaciji 1:1. Do odmora se igra malo smirila pa se otišlo na odmor vodstvom domaćih od 2:0. Gosti na odmoru prave tri izmjene i kreću po smanjenje rezultata što im je pošlo za rukom iz njihovog najjačeg oružja – kornera kada Lendić koristi dobar ubačaj te smanjuje na 2:1. Nije to pokolebalo momke u crnim dresovima koji znalački čuvaju loptu te u nekoliko navrata opasno prijete Petroviću. Da se vraća u pravu golgetersku formu potvrđuje cerovački maratonac Marin Majetić koji uz silan trud i angažman uspijeva postići i dva pogotka – jednog glavom ma teledirigirani ubačaj neumornog kapetana Ante Budimira, jednog iskosa nogom u kontra „rašlje“ za mirnu završnicu i nova tri boda s kojima su Kutjevčani i dalje na drugom mjestu, ali s lijepom prednošću od 5 bodova pred najbližim pratiteljem Vuteks Slogom. Odlična je ovo najava polufinalne kup utakmice koja će se u srijedu odigrati u Požegi na stadionu trećeligaša Slavonije.