Nedjelja, 11 Studeni 2012 11:54

Požeški „Sokol“ ugostio 170 gimnastičara

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

50. KUP SLAVONIJE I BARANJE U ŽENSKOJ I MUŠKOJ SPORTSKOJ GIMNASTICI – 4. kolo -

POŽEGA -  Prošle subote 03. studenog u Sportskoj dvorani Grabrik održano je posljednje 4. kolo 50. Kupa Slavonije i Baranje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Prvi puta nakon dvadesetak godina u regiji istok održano je ovako veliko natjecanje gdje vježba i muška i ženska gimnastika zajedno, a povjerenje za organizaciju ovako velikog natjecanja dodijeljeno je GD"Sokol" iz Požege. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom grada Požege, a službeno ga je otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko zaželjevši ovim mladim sportašima dobrodošlicu i dobre uspjehe.

Na natjecanju je vježbalo 168 djece, odnosno 107 djevojčica i 61 dječaka. Ekipe su stigle iz Osijeka, Belog Manastira, Valpova, Vinkovaca, Slav. Broda, Vukovara, Pleternice, Đakova i Požege kao domaćin.

GD"Sokol" kao domaćin imao je svoje predstavnike i to u muškoj i ženskoj gimnastici.

Kadeti C program kao ekipa još su jednom potvrdili svoju dominaciju u regiji i zauzeli 1. mjesto. Kao pojedinci u svojim kategorijama medalje su odnijeli i  mlađi kadet Luka Čajka, a senior Martin Gregurić bio je drugi.

U D programu kadet Ivan Čajka osvojio je srebro i po prvi puta se popeo na postolje. 

Djevojčice u kategoriji kadetkinje osvojile su 3. mjesto.
Dobri su bili i pleternički gimnastičari GD Pleter. U kategoriji kadeta C programa osvojili su 3. mjesto.
Junior C programa Marko Rstić plasirao se na 4. mjesto.
Kadeti D programa ekipno su osvojili 1. mjesto, a pojedinačno su najuspješniji bili Toni Banović 3. mjesto i Fran Štadelhofer 1. mjesto.
Juniorka B programa Anita Čuljak osvojila je 2. mjesto.

Ovim natjecanjem gimnastičari GD Sokol su se kvalificirali za državno prvenstvo koje se održava 02.12.2012. godine u Sisku.