Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 10 Travanj 2019 11:06

Za predsjednika ponovno izabran Nino Abramović

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA -

POŽEGA – Redovna i izborna skupština Požeškog sportskog saveza donijelo je novo, dijelom staro rukovodstvo. Nakon što su članovi Skupštine usvojili izvješća i dali razrješnicu dosadašnjem rukovodstvu, podržali su i jednu dospjelu kandidaturu za predsjednika. uz samo jedan suzdržan glas 60-tak članova Skupštine svoj glas dali su Nini Abramoviću i tako ga izabrali za predsjednika Požeškog sportskog saveza u još jednom mandatu. Stari, ali sad i novi predsjednik predložio je i svoje najbliže suradnike, uglavnom dosadašnje s nešto novih imena. Tako je Skupština potvrdila njegove prijedloge pa su za dopredsjednike izabrani Tomislav Čabraja i Vlado Drukec, a u Izvršni odbor ušli su Igor Krizmanić, Dinko Zima, Slobodan Manović i Darko Zovko. U Nadzorni odbor imenovani su Krešimir Bubak, Krunoslav Prpić i Robert Međugorac.
Požeški sportski savez sada ima 78 članica, sportskih klubova i društava, jer je Skupština usvojila molbu za prijem još tri sportska društva, Udrugu Zdravi život, Udruga za promicanje moto sporta i Udrugu Tenis klub Spin.
Članove skupštine pozdravio je i zaželio im uspješan rad, zamjenik gradonačelnika Mario Pulon ističući da je gard Požega u pravom smisli riječi Grad sporta. Posebno po stalnom povećanju sredstava za sport, koja ove godine iznose oko 7 milijuna kuna i 10% su sredstava izvornog proračuna grada Požega. Grad Požega je po tome jedinstven u okruženju i sa iznosom za sport prednjači i od nekih većih gradova.
U raspravi je član Skupštine ispred GD Sokol Požega dosta oštro iznio neka svoja viđenja u požeškom sportu. Pohvalio je grad Požegu i stalno povećanje sredstava za sport koje omogućuje razvoj sporta, no on misli da se nedovoljno izdvaja za razvoj bazičnog sporta, tj. gimnastike koja od najmlađih dana razvija sportski duh i mogućnosti mladih te ih usmjerava kasnije u druge sportove. Smatra da upravo ta povećana sredstva ne prate bolji rezultati u sportu, koji bi sigurno mogli biti bolji, a ne samo prosječni. Glavne krivce za takvu situaciju on je prozvao dosadašnjeg predsjednika Ninu Abramovića i glavnog tajnika Željka Mitrovića, predbacivši im da su pristrani u svojim odlukama, da forsiraju samo neke od sportskih udruga, da sport zapravo posljednjih godina što se tiče rezultata nazaduje.
Požeški sportski savez pokrenuo je i nekoliko projekata koji se financiraju sredstvima EU, jedan je već u provedbi, a svjesni su da će se na taj način još bolje financirati infrastruktura u sportu, novi objekti, nabavka novih sredstava u radu sportskih udruga, te posebno za škole raznih sportova za djecu i mlade. Svjesni su da zaista dobivaju dovoljno sredstava od grada Požege i na tome svi zahvalni, tu su i sredstva s nacionalne razine od državnih sportskih asocijacija i Olimpijskog odbora, no velika sredstva leže za razvoj sporta upravo u EU sredstvima i to moraju više koristiti. Novi predsjednik Abramović je u predlaganju plana rada za naredno razdoblje upravo planirao večće korištenje tih sredstava kroz nove projekte i javljanje na natječaje EU.
U program rada za 2019. bit će stavljen i prijedlog Dinka Zime da se konačno krene s izgradnjom atletske staze koju nemamo već dugi niz godina.

Galerija slika