Nedjelja, 07 Travanj 2019 09:25

Nastupilo 17 ekipa s 300 natjecatelja iz RH i susjednih država

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

1. MEĐUNARODNI JUDO TURNIRU U KUTJEVU „JIGORO KUP 2019.“ - 

KUTJEVO - Na 1. međunarodnom judo turniru održanom u Kutjevu pod nazivom „JIGORO KUP 2019.“ domaćini su bili Judo klub „Jigoro“ iz Kutjeva i Čaglina. Nastupilo je ukupno 17 ekipa s preko 300 natjecatelja iz RH i susjednih država. Turnir je otvorio gradonačelnik Grada Kutjeva, Josip Budimir koji je dao potporu kutjevačkom klubu da ustraje i nastavi s pobjedničkim radom, kako u organizaciji turnira u Kutjevu, tako i na brojnim gostovanjima kluba u RH i inozemstvu. Generalni pokrovitelj turnira bio je Grad Kutjevo. U ekipnom poretku, domaćin je odnio 1. mjesto, za jedan bod bili su bolji od Judo kluba „Zagrebačka judo škola“ koji su osvojili 2. mjesto. Na trećem mjestu bili su predstavnici Judo kluba „Srpski sokol“ iz Zvornika.

- Iako nam je ovo prvi naš judo turnir, bio je i međunarodni judo turnir jer su nam došli i gosti iz susjednih država. Dali smo sve od sebe sto se tiče organizacije i mislim da smo u tome itekako uspjeli. Svi gosti su oduševljeni našim gostoprimstvom, te su obećali da se vidimo i dogodine na našem 2. međunarodnom judo turniru u Kutjevu – istakao je predsjednik i trener kutjevačkog kluba Hrvoje Prevolšek.

Domaći Judo klub „Jigoro“ osvojio je 10 zlatnih, 14 srebrnih i 20 brončanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su: Vanesa Grgurić, Ivona Švajda, Ela Škopec, Ela Mijoković, Marin Knaus u svom i u starijem uzrastu, Matej Kukić, Filip Matošić, Matko Mijoković i Luka Uršić.

Srebrnu medalju osvojili su: Klara Benčić, Marija Brezić, Viktorija Štivić, Tena Trtanj, Iva Vidmar, Marta Vidmar u svojoj ali i u starijoj uzrasnoj skupini, Dorija Benčić, Bruno Bluha, Antonio Garić, Matej Kukić, Goran Miloš, Danijel Miloš i Vinko Šapina.

Brončanu medalju osvojili su: Klara Benčić, Paulina Garić, Ružica Marijanović, Ela Škopec, Iva Vidmar, Melani Vukelić, Sara Hrčka, Marija Marjanović, Ela Mijoković, Sanja Panić, Elizabeta Šimić, Marta Topalović, Gabrijel Kovačević, Kristijan Marijanović, Ivano Marijanović, Petar Marjanović, Gabrijel Pečurlić, Vinko Šapina, Fabijan Glumac i Gabrijel Štivić.

- Na domaćem terenu naši džudaši pokazali su veliku želju ali i znanje te na krilima domaće atmosfere uz puno navijanja ostvarili su izuzetne rezultate – kaže zadovoljni trener Hrvoje Prevolšek.