Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 09:09

Slavonija raspucana protiv Oriolika

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

3. HNL ISTOK – 19. KOLO - 

POŽEGA - Požeški trećeligaš je u četvrtom proljetnom kolu upisao vrlo uvjerljivu pobjedu protiv Oriolika. Prekrasno vrijeme i činjenica da se nigdje u okolini nije igralo privuklo je na stadion uz Orljavu 400ak gledatelja koji su mogli uživati u odličnoj partiji požeških Plavih. Prije početka susreta održana je minuta šutnje u čast Brune Bobana koji je tragično preminuo prije točno godinu dana na susretu Marsonije i Slavonije, te dugogodišnjeg igrača i trenera Oriolika Josipa Mazora.

SLAVONIJA – ORIOLIK 5:0

Stadion uz Orljavu, gledatelja 400

Strijelci: 1:0 M. Žuljević (14, 11m), 2:0 Bundavica (58), 3:0 Peharda (74), 4:0 Smojvir (78), 5:0 Karačić (88)

Suci: Dergez (Đurđevac), Mađerić (Koprivnica), Iveljić (Kamešnica)

Slavonija: Bošnjak, Nikolaš, Plešić, T. Žuljević (od 70. Smojvir), Marčetić (od 88. Neruda), Šulc, M. Žuljević, Bognar, Peharda (od 82. Karačić), Bundavica, Božić

Trener: Dalibor Bognar

Oriolik: Nikičić, Plemenčić (od 46. Kokotović), Jurjević, Kuzmić (od 32. Galović), Mijić, Jurić, Majstorić, Lucić, Stahović (od 74. Zulić), Stubičan, Đerek

Trener: Robert Dujić

Igrač utakmice: Matej Peharda

Slavonija je jednostavno bila prebrza i prežestoka za Oriolik. Od samog početka Plavi su nametnuli visoki presing i pokazali da silno žele ovu pobjedu. Ipak, prva prigoda pripala je gostima, Majstorić je u odličnoj situaciji komplicirao, okljevao i domaća obrana je to raščistila. Na drugoj strani Peharda nije okljevao, dobro je pucao, pogodio vratnicu a onda lopta pogađa u ruku nekog od igrača Oriolika, a Marko Žuljević mrežu sa vodstvo Plavih. Nedugo nakon toga Peharda još jednom puca, ali Nikičić sjajno brani.

U drugom poluvremenu kanonada Slavonije. Sve je krenulo u 58. Minuti kad je Šulc probio bok i na drugoj vratnici pronalazi Bundavicu koji nije imao težak posao podebljati prednost Slavonije. Najbolji pojedinac utakmice, Matej Peharda u 74. Minuti i drugi put pogađa okvir gola, ovoga puta gredu, a nekoliko trenutaka kasnije lopta mu ponovno dolazi, a ovoga puta konačno pogađa donji desni Nikičićev kut za 3:0. Preostala dva pogotka djelo su pričuva, najprije Smojvir pogađa nakon velemajstorske asistencije Matijasa Šulca, a onda u samoj završnici sjajnu kontru Slavonije pogotkom završava Karačić.

(AGM Kruna)