Subota, 23 Ožujak 2019 10:05

Treća uzastopna pobjeda Slavije

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

3. HNL ISTOK – 19. KOLO - 

NOVA GRADIŠKA - Nakon što su u proljeće startali minimalnim porazom u Vukovar koji je u Pleternicu donio oblak sumnje u mogućnosti ovosezonske Slavije, Bognarova momčad nanizala je tri uzastopna slavlja protiv vrlo jakih protivnika, prebrinula sve brige oko ostanka i rasplinula spomenute oblake.

SLOGA – SLAVIJA 1:3

Stadion NK Sloga, gledatelja 100

Suci: Đurđek (Turčin), Premužaj (Varaždin), Šprem (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Solić (45), 1:1 Marjanović (46), 1:2 Abramović (52, 11m), 1: 3 Nikolić (87)

Crveni karton: Mario Vlaović (65)

Sloga: Maričević, Kulundžić, Kašljević, Severović (od 46. Z. Gospočić), Ćelepirović (od 75. J. Gospočić), Ubavić, Vlaović, Bungić, Filipović (od 78. Ćosić), Blazina, Marjanović

Trener: Matej Vlaović

Slavija: Petković, Kvaternik, Gomerčić, Šubara, V. Ančurovski (od 90 Bajić), Peharda, Kocijan (od 77. H. Ančurovski), Solić, Nikolić (od 90 Marčinović), Abramović, Grbeš

Trener: Damir Bognar

Iako nije na jesenskoj razini pokazalo se da je Sloga vrlo kvalitetna momčad, posebice su u drugom poluvremenu bili opasni, ali je i Slavija pokazala da je defanzivno vrlo moćna momčad. Nakon izjednačenih 45 minuta činilo se da će se na odmor s početnim rezultatom, ali je onda u posljednjim trenucima Josip Solić donio veliku prednost Pleterničanima. Sasvim sigurno je dogovor u svlačionici bio da se mirno uđe u nastavak, da se što duže čuva prednost koja bi domaćina tjerala na otvaranje, no dogovor je bio na snazi do – izlaska na teren. Sloga je u prvom napadu u drugom poluvremenu preko Marjanovića došla do brzog izjednačenja.

Nije to potreslo Slaviju, samo šest minuta nakon toga kazneni udarac nakon igranja rukom u kaznenom prostoru. Po treći put ovog proljeća Mario Abramović je miran i prednost je ponovno na strani Slavije. Nova prednost za Slaviju u 65. minuti kada Sloga ostaje s igračem manje. Tražio je sada domaćin kazneni udarac zbog igranja rukom pleterničkog braniča, no sudac je pokazao samo na korner što je izazvalo buru negodovanja kod domaćih u čemu je malo pretjerao Mario Vlaović koji je najprije dobio žuti, a potom i drugi koji je značio ranije tuširanje. I s igračem manje Sloga je bila opasna, no još jednom su Peharda, Kvaternik, Petković i društvo odradili odličan posao. U završnici svoj prvijenac u službenoj utakmici postiže Pavo Nikolić i još jednom potvrđuje da je će biti pravo pojačanje za Slaviju, baš ono što joj je nedostajalo u jesenskom dijelu prvenstva.

Ovom pobjedom Slavija je stigla do 24 boda, 8 više od posljednje Koprivnice i pravo čudo bi se trebalo dogoditi da si do kraja zakompliciraju život. U sljedećem kolu prava poslastica za pleterničke ljubitelje nogometa, na stadiona S.Z. Šivo stiže Stara dama hrvatskog nogometa i vodeća momčad 3. HNL vinkovačka Cibalia.