Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 09:01

Poznata su tri polufinalista Kupa

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - ČETVRTFINALE - 

U nedjelju su odigrana 3 susreta četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa u kojima su pobjede upisali Dinamo, Hajduk i Kaptol. Četvrtog sudionika saznat ćemo u srijedu kada će u Kuzmici Tim osvježenje ugostiti momčad Kutjeva.

KAPTOL – BSK 2:0

Strijelci: 1:0 Sadilek (51), 2:0 Pavelić (84)

Kaptol: Mikić, M. Soldo (od 46 D. Soldo), Brekalo, Parmaković, Romštein, V. Pranjić(od 89. Kliček), T. Pranjić, Darmopil (od 88. Čakalić), Sadilek (od 89. Novak), Pavić, Pavelić (od 86. Lončarević)

Trener: Krešo Poleti

BSK Buk: A. Bošnjak, J. Bošnjak, Jelić (od 71. Buturac), Čolak, Franjić, Tvrdy, Jušić, Zeba, Jakovljević, Podobnik, Blašković (od 46. Starčević)

Trener: Ivica Pejnović

Dvoboj dva kandidata za naslov prvaka u 1. ŽNL definitino je bio najzanimljiviji par četvrtfinala Kupa, na stadion u Kaptolu privukao je oko 350 gledatelja koji su imali što vidjeti. Nije nitko ni očekivao lepršav nogomet nego taktičko nadmudrivanje i borbu za svaku loptu a to su gledatelji i dobili. U prvom dijelu BSK je bio bolja momčad, a Kaptol potpuno bezopasan u napadu. Nisu gosti stvorili nekakve matne situacije ali su konstantno bili opasni, a najbliže golu bio je Podobnik čiji je odličan udarac iz prekida fantastično obranio mladi vratar Kaptola.

U drugom poluvremenu potpuno druga slika, Kaptol se razbudio, odigrao puno bolje i potpuno zasluženo došao do pobjede. Najprije je Sadilek u 51. Minuti dobro reagirao u jednoj gužvi i iskosa svladao Bošnjaka. Nakon toga BSK je krenuo prema naprijed što je Kaptol fantastično koristio za brze kontre. U 3 navrata su bili blizu pogotka, a onda je u 84. Minuti Mile Pavelić potvrdio slavlje Kaptola, treće u nizu protiv BSK-a..

JAKŠIĆ - DINAMO 0:1

Strijelac: 0:1 Janjić (38)

Jakšić: Kadežabek, Parobek, Palameta, M. Kovačević, D. Kovačević, E.Penava, Bošković, Rezo (od 46. Begić) , R. Penava, Jakešević (od 80. Barišić), Kudrnaček (od 64. Brković)

Trener: Dario Pažin

Dinamo: Šetka, Smojvir, Janković, Bojić, Smojvir, Bilić, Janjić (od 89. Tomić), Jaroš, Pavić (od 90. Čolić), Mirosav, Petrović (od 80. Hruškar)

Trener: Ivo Marić

Nogometaši Dinama tokom zime su ostali bez svog najboljeg igrača, ali su u prvom službenom nastupu u proljeće pokazali da bi mogli biti vrlo konkurentna momčad. Na Jajarama se nisu mnogi veselili, ali Dinamo je iz susjedskog okršaja izašao kao pobjednik zahvaljujući pogotku Matea Janjića iz završnice prvog poluvremena.

Bila je to jedna vrlo zanimljiva utakmica, bilo je prilika na obje strane, a promašajima se istaknuo Željko Parobek koji inače ne griješi toliko, tako da i Jakšićani imaju pravo na optimizam uoči skorašnjeg starta prvenstva.

HAJDUK – KAMEN 7:0

Strijelci: 1:0 Grafina (14), 2:0 Prohaska (40), 3:0 Petrović (41, 11m), 4:0 Komljenović (50), 5:0 Kovačić (72), 6:0 Komljenović (75), 7:0 Kovačić (77)

Hajduk: Častek, Katek, Res, Pjerbon, Prohaska (od 46. Grubišić), Petrović (od 46. Dupor), Deitzman (od 62. Krenek), Krpan, Grafina (od 46. Komljenović), Kelemen (od 68. Kovačić), Ajman

Trener: Siniša Grubišić

Kamen: Bilmez, Pavlović (od 46. Mandić ), Antunović (od 46. Čatić), Kljajić, Mitrović, Vujnović, Zekić (od 69. Perić), Šaur, Jakovljević, Čačić, Karadža (od 74. Zmeškal)

Iako su dan ranije imali težak prvenstveni dvoboj nogometaši Hajduka su opravdali ulogu apsolutnog favorita i lakoćom su se plasirali u sljedeći krug natjecanja. Dok je bilo energije u nogama Vetovčani su dobro parirali Hajduku, ali već u završnici prvog poluvremena je krenulo naopako za goste. Na kraju 7:0 pogodaka u mreži Bilmeza najbolje oslikava razliku u kvaliteti.

Galerija slika