Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 17 Ožujak 2019 10:59

Slavija punih ruku iz Oriovca

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL ISTOK – 18. KOLO - 

ORIOVAC - Nakon super važne pobjede nad Belišćem nogometaše pleterničke Slavije u trećem proljetnom kolu 3. HNL čekalo je teško gostovanje u Oriovcu. Dvoboj ove dvije momčadi uvijek nosi veliki naboj, pravi je to lokali derbi u kojem bodovi dodatno znače.

ORIOLIK – SLAVIJA 0:2

Stadion Oriolika, gledatelja 200

Suci: Kolarić (Strahoninec), Premužaj (Varaždin), Fajfarić (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Abramović (34, 11m), 0:2 Grbeš (90+)

Crveni karton: Barišić (61.)

Oriolik: Herceg, Jurjević Kuzmić, Kokotović (od 46. Majstorić), Mijić, Jurić, Barišić Strahović, Stubičan, Jašarević, Đerek

Trener: Robert Dujić

Slavija: Petković, Kvaternik, Gomerčić, Ognjenčić, Šubara, Ančurovski (od 81. Kocijan), Peharda, Dorić (od 69. Grbeš), Solić, Nikolić (od 90. Holjevac), Abramović

Trener: Damir Bognar

Slavija je u Oriovcu odigrala svoju najbolju utakmicu sezone, čitava momčad je funkcionirala sjajno i apsolutno su zasluženo odnijeli sva tri boda u Pleternicu. Ako kažemo da je Petković prvu pravu intervenciju imao u sudačkom dodatku kada je sjajno obranio slobodni udarac sa 17 metara vjerojatno smo sve rekli.

Prvu polupriliku imao je domaćin, Peharda je napravio svoju prvu i posljednju pogrešku na ovoj utakmici, glavom nije dobro očistio, lopta je došla do Jašarevića koji je okljevao i na kraju nije niti opalio iako je bio sam pred gostujućim kapetanom. Nakon toga Slavija preuzima inicijativu, dok domaćin radi nevjerojatne greške u elementarnim nogometnim stvarima. Najopasniji kod Slavije svakako je bio Nikolić koji je definitivno pojačanje za ovu momčad. U 25. Minuti Fantastično je pucao s ruba kaznenog prostora, onako “iz koljena”, Herceg nije ni pokušao reagirati, ali na njegovu sreću lopta je prohujala metar od spoja grede i vratnice. Nedugo zatim hitri napadač Slavije je izmigoljio jednom domaćem braniču, ušao u kazneni prostor, izmaknuo i Đereku koji ga neoprezno ruši, što iskusni Mario Abramović s bijele točke pretvara u 0:1. Slavija je prednost lako sačuvala do odmora, Oriolik jednostavno nije uspio složiti nikakvu opasnost, pokušaji dugim loptama bili su kao naručeni za dvojac Kvaternik – Peharda.

Kada se u nastavku očekivalo da će domaćin navaliti po izjednačenje oni su izašli još indisponiraniji. U 50. minuti domaća obrana dariva Šubaru, iz čista mira su mu poklonili loptu na 20ak metara od gola, Herceg je bio daleko vani, no reagirao je odlično, vratio se i uspio skrenuti loptu u korner. Pleterničani su namirisali krv, krenuli su naprijed i to im se isplatilo iako nisu došli do drugog pogotka. U 61. Minuti nevjerojatan potez Barišića koji je u borbi za loptu Šubari “opalio” šamarčinu koja se čula sasvim sigurno i izvan kruga stadiona. Izravni crveni karton, potpuno opravdan i nova voda na Slavijin mlin. Kako to često u nogometu biva, upravo je taj brojčani hendikep dao adrenalina domaćima koji su tek tada počeli igrati nogomet i pritiskati goste. Ipak, pritisak je bio potpuno jalov, vezni red Slavije je sve odlično zatvarao tako da obrana nije imala puno posla sve do 76. Minute kada se dogodila jedina sporna situacija na utakmici. Nevidljivi Jašarević konačno je napravio nešto dobro na današnjoj utakmici, okrenuo je svog čuvara u kaznenom prostoru i pao. Sudac je bio na 4-5 metara od toga i samo odmahnuo rukom iako je dojam da ne bi pogriješio da je još jednom pokazao na kreč. U 90. minuti konačno prava opasnost za Slaviju, slobodan udarac sa 17. Metara domaćin je izveo snažno, po zemlji a Petković sjajno reagira no samo odbija do potpuno usamljenog Majstorića koji je sa 5-6 metara poslao loptu nebu pod oblake. Bio je to i kraj nade za Oriolik iako su i dalje napadali praktično sa 6 igrača. Slavija je do kraja odradila dvije kontre, prvu neuspješno, a drugu uspješno, na kraju je loptu u mrežu ugurao Marko Grbeš i zabio svoj prvi pogodak za novi klub.

(AGM Kruna)

Galerija slika