Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 17 Ožujak 2019 10:57

Slavonija protiv Koprivnice stigla do prve proljetne pobjede

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL ISTOK – 18. KOLO -

POŽEGA - Nakon dva uzastopna minimalna poraza pred nogometašima Slavonije bio je imperativ pobjede na domaćem terenu. Boljeg protivnika od Koprivnice u ovom trenutku i nisu mogli poželjeti, a na kraju je ta toliko željena pobjeda i stigla, možda nešto teže od očekivanog, no najvažnije da su bodovi na računu.

SLAVONIJA – KOPRIVNICA 1:0

Stadion pored Orljave, gledatelja 200

Suci: Menđušić (Vinkovci), Vučko (Otok), Nikolić (Županja)

Strijelci: 1:0 Peharda (17)

Slavonija: Bošnjak, Nikolaš, Plešić, T. Žuljević (od 75. Neruda), Marčetić, Šulc, Bognar, Peharda (od 90. Markanjević), Bundavica, Božić, Smojvir (od 82. Gurdon)

Trener: Dalibor Bognar

Koprivnica: Slukić, Tucaković, Janeš, Tuba, Filipović (od 46. Lim), Gregurina, Jagarinac (od 62. Šumiga), Kranclbinder (od 74. Šarlija), Havaluk, Vrkić, Jovanovski

Trener: Valentin Knapić

Ogromna važnost utakmice definitivno je sputala domaće nogometaše da dođu do uvjerljivije pobjede. U prvom su poluvremenu izgledali jako dobro u napadačkom dijelu, osim pogotka Mateja Peharde u 17. minuti stvorili su još 5 sjajnih prilika. One najizglednije zapucali su Antun Smojvir i Almedin Budavica, te u čak tri navrata Tomisalv Žuljević. U drugom dijelu je prevladao strah od nekakvog zalutalog metka, no u konačnici je i obrana kvalitetno odradila svoj dio posla pa gosti iz Koprivnice nemaju za čim žaliti.

I u sljedećem kolu Slavonija igra na svom terenu, s tri boda protiv Oriolika Bognarova bi momčad ispravila dva kriva koraka na otvaranju proljeća. Iako je impetativ pobjede tu i za subotu, ipak se sada lakše diše uz Orljavu.