Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 13 Ožujak 2019 09:08

Lipik 3x3 challenger među najvećim sportskim događajima u Hrvatskoj

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

VELIKO PRIZNANJE SREDIŠNJEG DRŽAVNOG UREDA ZA SPORT - 

Novo, veliko priznanje organizatorima Lipik 3x3 challengera stiglo je ovih dana iz Središnjeg državnog ureda za sport (SDUS), objavljeno je na službenim stranicama Lipik 3x3 challengera.

Naime, prema odluci ovog najvišeg državnog tijela zaduženog za razvoj sporta u Hrvatskoj, jedna od ukupno 21 vrhunske sportske manifestacije koje će ove godine sufinancirati SDUS je i Lipik 3x3 challenger koji će u Lipiku biti održan 14. i 15.6.!

Potvrđeno je to u petak 8.3. Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje organizacije velikih športskih manifestacija u 2019. koju potpisuje zamjenik Janice Kostelić, državne tajnice SDUS-a.

Uz bok „Snježne kraljice“, memorijala „Hanžeković“, ATP-a Umag…

Koliko je ovo u stvari vrijedno i veliko priznanje možemo se uvjeriti kada pogledamo uz koje se sve svjetske sportske događaje svrstao Lipik 3x3 challenger, a najzvučniji od njih su skijaška utrka Audi Fis Ski World Cup „Snow Queen Trophy“, zatim ATP turnir - Croatia Open u Umagu, zagrebački atletski IAAF "Memorijal Boris Hanžeković", teniski WTA Croatia Bol Open turnir itd…

Lipik jedini u županiji i 1 od 3 u Slavoniji

Lipik 3x3 challenger jedini sportski događaj koji SDUS sufinancira u Požeško – slavonskoj županiji, a osim Lipika, iz cijele Slavonije prihvaćeni za sufinanciranje su još samo dva osječka sportska spektakla: svjetski kup u gimnastici i Pannonian Challenge XX.

- „Ovo je za nas veliko priznanje i poticaj da i dalje nastavimo organizirati Lipik 3x3 Challenger. Iz godine u godinu zahtjevi organizacije su sve veći, ove godine proračun će probiti 100.000 eura tako da nam uključivanje državnih športskih institucija jako puno znači. S druge strane, stavljanje Lipik 3x3 Challengera u popis velikih športskih događanja u Hrvatskoj, među njih samo 20, govori dovoljno o kvaliteti ovog događaja, ali i značaju za hrvatski šport i 3x3 košarku.

Zahvaljujem se SDUS-u na uvrštavanju među 21 vrhunski športski događaj u Hrvatskoj i značajnim financijskim sredstvima koja će nam uvelike pomoći u sufinanciranju Lipik 3x3 challengera - velikog športskog događaja", izjavio je Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge Libox koja organizira i ovogodišnji Lipik 3x3 challenger.

Lipik 3x3 challengeru 200.000 kuna

Navedenom Odlukom dodijeljena su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 8,9 milijuna kuna, a Lipik 3x3 challenger će biti sufinanciran u iznosu od 200.000 kuna.

- "Dovoljno je vidjeti u kojem se probranom društvu našao Lipik i odmah vam je jasno da je ovo ogromna stvar i za 3x3 chalelenger, ali i za cijeli naš grad. Lipik se sve više profilira kao turistička destinacija prepoznatljiva po svojim brojnim, sadržajnim i kvalitetnim manifestacijama. Challenger je jedna od najvrijednijih, a ova odluka SDUS-a je i potvrda da je to sportski događaj velik i važan ne samo u lokalnim nego i u državnim razmjerima. Dodatnu težinu svemu daje činjenica što nas je prepoznalo i u radu podržalo najvažniji i najveće državno tijelo zaduženo za razvoj sporta i ulaganje u velike i vrijedne sportske manifestacije. Stoga će naš 3x3 challenger i dalje biti najbolji turistički promotor Lipika i u Hrvatskoj, a obzirom da smo lani imali ekipe sa čak 4 kontinenta, slobodno mogu reći i u cijelom svijetu", rekao je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.

Lipik - jedini 3x3 challenger u Hrvatskoj

Prema kalendaru koji je objavila FIBA 3x3, krovna svjetska 3x3 organizacija, Lipik će i ove godine biti jedini challenger u Hrvatskoj. Zahvaljujući Lipiku Hrvatska se može pohvaliti da 3x3 challenger ima četiri godine u nizu, od 2016. godine, a ujedno je i prva država u Regiji s challenger statusom, obzirom da je nakon Lipika status challengera dobila Ljubljana (Slovenija), a u ovogodišnjoj najavi su Beograd i Novi Sad (Srbija).