Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 19:01

Kutjevo krenulo pobjedom po 3. HNL

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA SLAVONIJE I BARANJE - 14. kolo - 

Krenulo je natjecanje i u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje u kojoj slobodno možemo reći više od pola klubova ima ambiciju izboriti plasman u viši rang natjecanja. Među njima je svakako i Kutjevo koja je jesen završilo na drugoj poziciji iza Graničara, a već sada je po svemu spremno za trećeligaško društvo. Tu mislimo na uvjete koje imaju, ostaje naravno “sitnica” zvana teren na kojem treba izboriti još jako puno bodova da bi san postao java.

U prvom proljetnom kolu pred nešto više od 200 gledatelja Kutjevo je bilo domaćin Željezničaru, momčadi koja je velik dio jeseni provela na posljednjem mjestu, ali je na kraju “fenjer” predala Jadranu. Kutjevčani su svoje redove tokom zime osnažili s nekoliko kvalitetnih pojedinaca, pa je ovo zapravo prilično nova momčad, a slična je situacija i kod Željezničara.

Od samog početka se vidjelo da je kvaliteta debelo na strani domaćina koji je uporno kružio oko gostujuće zone i tražio nekakvu pukotinu, no prave prigode nije bilo sve do 20. Minute kada Majetić kasni da dobar ubačaj Josipa Budimira. To je konačno malo razbudilo domaće koji su krenuli konkretnije ka gostujućim vratima što im se isplatilo točno 10 minuta kasnije. Jedan od novaka u kutjevačkoj momčadi, Mario Desnica odlično je pucao s ruba kaznenog prostora, gostujući vratar još bolje to obranio, ali na njegovu žalost lopta dolazi do kutjevačkog gradonačelnika koju je mirno sprema u mrežu.

Vjerojatno su svi na stadionu pomislili da će to biti samo prvi u nizu pogodaka, no gosti iz Broda su se nastavili odlično braniti, borili su se za svaku loptu, stizali su sve zatvoriti i Kutjevo zapravo nije imalo puno šansi na ovoj utakmici. Gosti nisu imali niti jednu situaciju koju se može nazvati prilikom, tek su u posljednjih 10ak minuta pokušali nešto dugim loptama, ali je domaća obrana sve bez problema otklonila.

KUTJEVO - ŽELJEZNIČAR 1:0

Strijelac: Josip Budimir (30)

Kutjevo: Tokić, Jelčić, Ivanković, Desnica, J. Budimir (od 63. Banić), A. Budimir (od 90. Kalanj), Paulić, Ivanagić (od 67. D. Majetić), Jakešević, M. Majetić (od 87. S. Vasić), Nemec

Trener: Petar Čuljak

Željezničar: Lazarić, Marijić (od 53. Babić), Bunčić, Mrvelj, Kovačević, Janković (od 87. Sejdić), Karešin, Brica (od 75. Ilakovac), Dubac, Buzov, Matić (od 55. Petrović)

Trener: Boris Brica

Igrač utakmice: Mario Desnicakutjev