Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 10:23

Slavija srušila odlično Belišće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL ISTOK - 17. KOLO - 

PLETERNICA - Nakon uvodnog poraza u Vukovaru nogometaši Slavije su na vratu imali popriličan imperativ osvojiti sva tri boda protiv Belišća na svom terenu, a to nikako nije protivnik kojeg želite u takvoj situaciji. Crveni su zaista odlično posložena momčad i u Pleternici su dobro znali što ih čeka. U odnosu na Vukovar oporavio se Ivan Peharda, spremniji je bio i Vinko Ančurovski, no problem je nastao ozljedom Benedikta Tokića pa je Bognar u posljednji čas morao mijenjati zamišljenu postavu.

Očekivano tvrda utakmica, borbena s obje strane u kojem su pomalo iznenađujuće nešto više prijetili domaći, uglavnom ubačajima u kazneni prostor, ali tu se iskazao gostujući vratar Marin Stanić koji je pljenio nevjerojatnom sigurnošću u izlascima. U prvom dijelu osim ubačaja imala je Slavija dva dobra pokušaja izdaleka, jednom je Šubara tukao malo preko gola iz igre, a drugi put njegov dobar šut iz slobodnog udarca Stanić krasnom paradom skreće u korner. Na drugoj strani samo jedna ozbiljna prijetnja Petkoviću, iskusni kapetan Zoran Ratković je primio loptu u kaznenom prostoru Slavije, pričekao i dobro poslužio Mateja Grafinu, a njegov prizemni udarac mirno zaustavlja dobro postavljeni Petković.

U drugom poluvremenu Belišće kreće odlučnije, preuzeli su kontrolu utakmice i vrlo brzo to kapitalizirali. Očito uigranom akcijom izbacili su iz ravnoteže kompletnu obranu Slavije, izvukli Pehardu s njegovog mjesta i onda dostavili loptu Ratkoviću koji u situaciji 1 na 1 ne griješi i gosti su u prednosti. To je bio znak Bognaru da odmah krene na sve ili ništa, Peharda seli u napad, Ognjenčić pojačava sredinu i Slavija dugim loptama pokušava pronaći rupu u gostujućoj obrani. Nisu je pronašli, ali su pronašli dva puta ruku gostiju. Najprije je u jednoj gužvi nekoga pogodila na 20ak metara od Stanićeva gola, a nakon što je svoj posao odradio zaista fantastično u dotadašnjih 70 minuta, mladi vratar nije imao odgovor na sjajno izveden slobodni udarac Marka Šubare. Išlo je to pod samu gredu, Stanić je dirao, ali nije uspio zaustaviti i stvari su se vratile na početak.

SLAVIJA - BELIŠĆE 2:1

Stadion S.Z. Šivo, gledatelja 200

Sudci: Đutek (Turčin), Premužaj (Varaždin), Šprem (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Ratković (50), 1:1 Šubara (70), 2:1 Abramović (90, 11m)

Slavija: Petković, Marčinovič (od 46. V. Ančurovski), Gomerčić, Peharda, Abramović, Kvaternik, Šubara, Solić, Nikolić (od 88. Dorić), H. Ančurovski, Grbeš (od 57. Ognjenčić)

Trener: Damir Bognar

Belišće; Stanić, Žaja, Barišić, Lacković, Salapić, Ratković, Pačar (od 69. Milić), Damjanović, Grafina (od 84. Matoković, Šileš (od 46. Vinogradac)

Trener: Davor Rupnik