Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 16:56

Super golčina Petričevića za slavlje Đakovo Croatije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODLIČNA NOGOMETNA PREDSTAVA U POŽEGI - 

POŽEGA - Iako je teško očekivati da su gledatelji stadion napustili zadovoljni, naravno oni koji su drukali za Slavoniju, nogomet kojeg su ponudili Slavonija i Đakovo Croatija na otvaranju proljeća bio je jako dobar!

Požeški Plavi su u uvodnih 15ak minuta imali veliku dominaciju, obruč oko gostujućih vrata bio je čvrst, vratar Jukić je u nekoliko navrata spašavao svoju momčad, jednom je spasio u jedan na jedan situaciji protiv Tomislava Žuljevića, a efektno je ispod grede izvadio i pokušaj Šulca. Nakon tog uvoda Đakovo je polako počelo uspostavljati ravnotežu, pa su i oni imali nekoliko opasnih situacije, a najbolju u 33. minuti kada je Lulić potpuno sam i s dovoljno vremena izašao pred Bošnjaka, no i domaći vratar sjajnom reakcijom spašava svoju mrežu.

U većem dijelu drugog poluvremena gosti su bili bolja momčad, Bošnjak je u još nekoliko navrata morao spašavati i radio je to zaista odlično, no u 67. minuti ni dva Bošnjaka ne bi zaustavila pravu bombetinu Fabijana Petričevića koji je s više od 30 metara iz trka pogodio u sami gornji desni kut domaćeg gola. Taj je pogodak malo trznuo Plave, praktično odmah u sljedećem napadu Dino Galinčić spašavao je s linije nakon udarca iskosa Marka Žuljevića. Domaći strateg Bognar ubrzo je iz igre izvadio Karačića, a ubacio Nerudu da bi Bundavicu poslao prema naprijed i urodilo je to boljom igrom njegove momčadi. Milardovićeva momčad čekala je svoju prigodu iz kontre i polukontre i nerijetko vrlo kvalitetno dolazila u opasnu zonu, ali domaći su se nekako uspjevali braniti, a i dalje je tu prednjačio vratar Bošnjak. Na drugoj strani viša obrambena linija Đakova je dosta lako kotrolirala dalekometne ubačaje Plavih sve do 5. minute sudačkog dodatka. Tada Tomislav Žuljević ubacuje u kazneni prostor, na drugoj vratnici najviši je Peharda koji vraća u sredinu do usamljenog Smojvira koji nije uspio pogoditi gostujuću mrežu. Teško je shvatiti što se točno dogodilo, lopta je bila praktično na pola metra od linije, Smojvir najbliži do nje ali je ona nekako izmigoljila i otišla pored vratnice.

Sve u svemu zaslužena i vrlo vrijedna pobjeda za Đakovo, gosti su se dobro branili i opasno prijetili, a Slavonija nije iskoristila svoje prigode u otvaranju utakmice da dođe do prednosti, a onda niti u posljednjim trenucima da barem spasi taj jedan bod. Ipak, ako usporedimo Slavoniju u jesenskom dijelu i u ovoj utakmici pomak prema naprijed je očigledan, iako naravno, rezultat je “kralj” a dojam manje važan.

(AGM Kruna)

Galerija slika