Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 25 Veljača 2019 19:28

Malonogometni turnir osvojili početnici Slavonije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ODRŽAN 5. MALONOGOMETNI TURNIR "SLAVONIJA KUP 2019" - 

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer je održan 5. Malonogometni turnir "Slavonija kup 2019" za kategoriju početnika (igrači rođeni 2008. godine i mlađi). Organizirali su ga Nogometni klub Slavonija i Požeški športski savez uz generalno pokroviteljstvo Grada Požege. Na turniru je nastupilo 12 ekipa : HNK Cibalia (Vinkovci), NK Marsonija (Slavonski Brod), Donji Miholjac, NK Požega, NK Slavonija (Požega), NK Dinamo (Vidovci Dervišaga), Akademija Krpan Babić (Osijek) (2 ekipe), NK Belišće (2 ekipe) i NK Lokomotiva (Zagreb) (2 ekipe).
Ekipe su bile raspoređene u 3 skupine po 4 ekipe, a osim prvaka i drugoplasiranih ekipa u četvrtfinale su se plasirale i dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Samo su 4 ekipe napustile turnir nakon prvog kruga po skupinama, a svaka ekipa je odigrala najmanje tri utakmice na turniru. Utakmice u skupini igrale su se 15 minuta (u komadu), a utakmice drugog kruga (od četvrtfinala) 2x10 minuta.
Turnir je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je kapetanu svake ekipe uručio priznanje za sudjelo-vanje. Pobjednik 5. Malonogometnog turnira "Slavonija kup 2019“ je NK Slavonija (Požega) koja je u finalu rezultatom 5-0 svladala NK Lokomotivu 2009 (Zagreb) rezultatom 5-0. Pogotke u finalu su postigli Šimun Katić (3) i Marko Krizmanić (2).
Najbolji vratar turnira je vratar Slavonije Šimun Obućina koji nije primio niti jedan pogodak na turniru dok je kapetan Slavonije Marko Krizmanić najbolji igrač turnira i najbolji strijelac turnira sa 8 postignutih pogodaka.
Uz njih dvojicu Slavoniji su naslov pobjednika odličnim igrama donijeli i Bruno Dragičević, Drago Marković, Dominik Mesić, Gabrijel Zovko, Ivan Ušćebrka, Šimun Katić, Domagoj Mesić, Luka Vidović i vratar Vito Crnjac. Do 1. mjesta s klupe ih je vodio trener Matej Ivanković. Pehar i medalje igračima Slavonije i Lokomotive kao i trofeje najboljim pojedincima je uručio predsjednik Slavonije Igor Krizmanić. U utakmici za 3. mjesto NK Lokomotiva 2008. (Zagreb) je rezultatom 1:0 svladala NK Jedinstvo (Donji Miholjac). Pehare i medalje ze 3. i 4. mjesto uručio je voditelj omladinskog pogona Slavonije Krešimir Brkić.
Odigrano je ukupno 26 utakmica (18 prvog kruga i 8 drugog kruga) koje su dobro vodili požeški nogometni suci Slaven Stojanović i Oliver Zec.

Galerija slika