Srijeda, 06 Veljača 2019 12:39

Uručili vrijedne bonove školama koje imaju odjeljenja Univerzalne sportske škole

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

POŽEGA – Tri osnovne škole u Požeštini, koje imaju formirana odjeljenja Univerzalne sportske škole u obliku dodatne nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja dobile su od Hrvatskog školskog sportskog saveza bonove za sportsku opremu. Novu sportsku opremu u vrijednosti po 7.000 kuna moći će nabaviti OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Dobriše Cesarića Požega i OŠ Dragutina Lermana Brestovac. Ove škole sudjeluju u programu koji je krenuo još 2007. godine, oformili su odjeljenja za dodatnu nastavu tjelesnog odgoja, Cesarićeva škola, čak dva odjeljenja, u kojima djeca dodatno pohađaju neke oblike tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

- Dosta naše djece sudjeluju u radu sportskih klubova, svoj talent i ljubav prema nekom sportu zadovoljavaju i ispunjavaju na taj način, no dio djece ne sudjeluje u sportu na taj način, nego imaju želju da malo više provode vrijeme u okviru škole, na izvannastavnoj aktivnosti tjelesne i zdravstvene kulture. Na taj način dodatna dva sata tjedno bave se tjelesnom aktivnosti, tjelesnom vježbom, gimnastikom, sportovima sa loptom i dr., a to je za školu besplatno - pohvalila je program Univerzalne sportske škole ravnateljica Kanižlićeve škole Marija Samarđija.

- Hrvatski školski sportski savez koji vodi i organizaciju Univerzalnih sportskih škola u osnovnim školama raspisao je natječaj za pomoć u opremanju odjeljenja sportske škole, koji je vrijedio za one škole koje su već formirale takva odjeljenja. Donesena je odluka da će se bon od 7.000 kuna dodijeliti za tri škole na području Požeško-slavonske županije - istakao je predsjednik Školskog sportskog saveza Požeško-slavonske županije prof. Albinko Bagarić, koji je uručio poklon bonove i čestitao ravnateljima koji su osnovali odjeljenja sportske škole i surađuju sa školskim sportskim savezima, te profesorima kineziologije koji vode ta odjeljenja u školama.

Djeca kroz ovaj vid dodatnog obrazovanja u Univerzalnim sportskim školama dobivaju poboljšavanje zdravstvenog stanja učenika, uključivanje najmlađih učenika u sportske i vježbovne aktivnosti, stvaranja navika redovitog tjelesnog vježbanja, upoznavanje učenika sa svijetom sporta. Djeca su pod stručnim nadzorom i kroz igru i vježbanje na zanimljiv i kreativan način, na pedagoški i kineziološki način uče osnovne oblike kretanja, elementarne i sportske igre. Provođenje te dodatne nastave financira Hrvatski školski sportski savez, a u PS županiji za sada djeluje 5 odjeljenja. Osim tri škole s područja Požeštine uključena je i OŠ Lipik sa jednim odjeljenjem. Sa ovim prvim izlaskom u javnost i informacijom,čelnici Školskog sportskog saveza očekuju uključenje i ostalih osnovnih škola županije. – Cijela ova priča je pozitivna, škole dobivaju potpuno besplatnu tjelovježbu za učenike sa stručnim kadrom koji vodi program. Ova akcija nastavit će se i nagodinu, pa se nadam uključenju i ostalih škola sa svojim odjeljenjem za 20-tak djece po odjeljenju. Sada imamo uključeno preko 100-njak djece – zaključio je prof. Bagarić.