Četvrtak, 25 Listopad 2012 12:26

Kup sv. Huberta u streljaštvu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

LOVAČKI SAVEZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

 

BZENICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije povodom sv. Huberta, zaštitnika lovaca organizirao je tradicionalno natjecanje lovačkih udruga u gađanju na glinene golubove, disciplina Trap. Na natjecanje se odazvalo 14 lovačkih udruga od 28 koliko ih postoji na području županije.PA214365

 

- Lovački savez je organizator natjecanja i osigurava sve troškove, od streljiva do glinenih golubova, a za najbolje medalje i pehare. Svaka ekipa ima 6 strijelaca koji pucaju u dvije serije po 10 hitaca – rekao je Zdravko Vujnović, predsjednik LS županije, te dodao da unatoč teškoj financijskoj situaciji uspijevaju održavati moderno izgrađeno strelište i organizirati lovstvo. Situacija je teška zbog toga što ove godine nisu dobili ni kune od Požeško-slavonske županije koja ubire lovozakupnine od lovačkih društava, a dio sredstava je uvijek vraćala lovačkom savezu i društvima za investicije i rad.

 

Na natjecanju je sudjelovao i najstariji među aktivnim lovcima, 83-godišnji Augustin Markanović Aga, koji ističe da unatoč poznim godinama još uvijek redovno dolazi na streljanu i vježba te sudjeluje na natjecanju s ekipom iz Požege. Lovci su organizirali i humanu akciju prikupljanja sredstava za nabavku odijela za jednog lovca pošto 02. studenog odlaze u Rijeku na Trsat na sv. misu i druženje s lovcima iz cijele Hrvatske.

 

Nakon obje serije gađanja glinenih golubova najbolji pojedinac je bio Hrvoje Šop iz LD sv. Hubert Požega, drugo mjesto je osvojio Igor Jurčević iz LD Strijela Bektež, treće Tomislav Rohaček iz LD Strijela Bektež, četvrto Milan Kukuruzović iz LD Šljuka Brestovac, peto Goran Blažević LD sv. Hubert Požega a šesto Krešo Šebalj LD Šljuka Pleternica.

 

Prvo mjesto sa 72 pogođena goluba osvojili su strijelci LD sv. Hubert Požega, drugo sa 66 bodova LD Strijela Bektež a treće sa 65 bodova LD Šljuka Brestovac.