Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Prosinac 2018 15:10

Josip Bilić dobio novčanu potporu gradonačelnice Antonije Jozić za karate uspjeh

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MLADI KARATISTA GRADA PLETERNICE NA EUROPSKOM PRVENSTVU U PORTUGALU - 

PLETERNICA – Karate klub karate-do Požega prošlog mjeseca je nastupio na Europskom prvenstvu u karateu u Portugalu, gdje je pet predstavnika iz Požeško-slavonske županije ostvarilo odlične rezultate i donijelo i medalju. Bio je to i jedini klub iz Hrvatske na ovako visokom natjecanju koje je financijski poduprla Požeško-slavonska županija. Jedan od članova ekipe bio je i Josip Bilić, mladi srednjoškolac Tehničke škole Požega iz Sesveta, jedini predstavnik s područja grada Pleternice koji je plasmanom na 5. mjesto svakako osvjetlao obraz i gradu Pleternici.

Povodom toga primila ga je pleternička gradonačelnica i novčano nagradila te pomogla u troškovima financiranja odlaska i boravka u Portugalu. – Danas odmah poslije Dana grada susrela sam se s ovim našim mladićem, sportskim ponosom grada Pleternice. Ovim prijemom čestitala sam mu na uspjesima koje je ostvario u svojoj mladoj sportskoj karijeri. Uručit ćemo mu ovom prilikom i novčani dar da mu pomognemo u troškovima koje je imao za ovo natjecanje. Želim mu puno uspjeha u školi, ali i u ovom dijelu sporta, jer sport je ono što izgrađuje čovjeka, uči ga disciplini, odgovornosti, poštivanju protivnika, fair playu. On je kao čovjek izgradio sebe, ostvario i sportski uspjeh i ja mu na tome čestitam, ali i njegovim roditeljima. Mi kao grad ćemo to uvijek poticati a on je kao mladi karatist ponos grada Pleternice – rekla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, čestitajući i Josipovom ocu koji ga je dopratio na prijem u Gradsku kuću u Pleternicu.

- Treniram karate već tri godine, svakog tjedna imam tri treninga. Dva puta treniram ovdje u Pleternici, a jednom tjedno trening imam u Požegi. Sada sam prvi puta bio na ovako jednom velikom, europskom natjecanju, gdje su sudjelovale 22 države. U velikoj i oštroj konkurenciji osvojio sam peto mjesto u svojoj kategoriji. Za mene to nije teško, ja to volim – istakao je Josip Bilić, primajući čestitke i potporu od gradonačelnice Jozić.

Galerija slika