Nedjelja, 25 Studeni 2018 10:22

Slavija donijela bod iz Ždralova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 15. kolo - 

MLADOST – SLAVIJA 0:0

Ždralovi: Stadion Brdo, gledatelja 80. Suci: Vargović (Virovitica), Lončar (Čačinci), Fajfarić (Varaždin), Četvrti sudac: Slunjski (Varaždin), Delegat: Krleža (Cestica)
Mladost: Srbljanović, Markuz (od 68. Kosanović), Renić, Nikolić, Pleić, Vrbanić, Sučić, Buzuk (od 61. Coha), Dodaj, Kočiš (od 90. Stanić), Bošnjak. Trener: Nikola Papac
Slavija: Petković, Marčinović (od 64. Tokić), Kvaternik, Gomerčić, Ognjenčić, V. Ančurovski (od 90. Mikić), Martinović, Bognar, Peharda, H. Ančurovski (od 89. Dorić), Abramović. Trener : Damir Bognar
Iako im sam bod ne znači puno u samom bodovnom učinku, taj jedan koji je Slavija osvojila na gostovanju kod Mladosti u Ždralovima ipak donosi puno u psihološkom smislu za pleterničkog trećeligaša.
Tvrdo, čvrsto i borbeno s obje strane, a s domaće i pomalo grubo u nekim trenucima utakmice. Na kraju je po bod svakom u utakmici koju su obrane odradile na najbolji mogući način i najrealniji ishod iako je mogla Savija i do sva tri boda.
Pleternički trećeligaš je u jesenskom dijelu sezone skupio 15 bodova u isto toliko odigranih utakmica, samo su bod ispred posljednjeg dueta Vukovar – Bjelovar i jasno je da ga čeka vrlo zahtjevno proljeće. Uz ostanak svih prvotimaca Slaviji su potrebna 2-3 kvalitetna pojačanja za mirnu plovidbu do kraja sezone, a samo dovođenje je prilično otežano s obzirom da u zimskom prijelaznom roku igrači mogu otići samo uz dozvolu dosadašnjeg kluba, a takvih će sigurno biti jako malo na tržištu. Ono što je dobro u bodovno ne baš dobroj jeseni je velika minutaža koju su skupili mladi igrači poput Tokića, Bognara, Dorića i Martinovića koji u budućnosti trebaju biti nositelji igre, a već polako stižu i novi, iako je jasno da oni još nisu spremni biti nositelji igre u trećeligaškom okruženju.