Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 12:05

Kutjevčani petardom ispratili Borac

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA SLAVONIJE I BARANJE – 6. KOLO -

KUTJEVO – BORAC 5:0 (1:0)

KUTJEVO -Stadion ŠRC Kutjevo. Gledatelja 300. Sudac Kamenjaš (Vinkovci).

STRIJELCI: 1:0 Jakešević (35), 2:0 A. Budimir (53), 3:0 M. Majetić (56), 4:0 Jakešević (68), 5:0 A.Budimir (76).

ŽUTI KARTONI: A. Budimir (Kutjevo), Šljokić, Knežević, Vukaljević, Čavar, Kajfeš (Borac).

KUTJEVO: Vasić, Jelčić (od 70. Vasić), Ivanković, Banić (od 46. Antunović), A. Budimir, Egner (od 57. Franjić), Bandalo (od 46. Štefančić), Jakešević, M. Majetić, D. Majetić (od 59. J. Budimir), Nemec. Trener: Petar Čuljak.

BORAC: Petrović, Milovanović, Šljokić, Knežević (od 46. Malecki), Kajfeš (od 58. Bošnjak), Tošić, Čavar (od 46. Vukaljević), Radojčić, Vukaljević, Omerović (od 83. Patković), Bjelajc. Trener: nema.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Jakešević (Kutjevo).

Kutjevčani su se vratili starim navikama pobjeđivanja i to s visokim rezultatom. Očito su im igrači Graničara iz Županje bacili rukavicu izazova pa su se Zeleni, koji su ponovo igrali u svojoj pričuvnoj crnoj garnituri, raspucali protiv gostiju iz Bobote te se s konačnih pet postignutih pogodaka izjednačili sa Županjcima koji su također postigli 21 pogodak od čega čak 10 Željezničaru. Ono što čini razliku je bodovna zaliha gdje su Kutjevčani s tri boda prednosti i dalje na vrhu prvenstvene ljestvice Međužupanijske nogometne lige. Borac se predstavio kao tvrda momčad koja se došla u Kutjevo braniti u nastojanju očuvati mrežu netaknutom što im je i polazilo za rukom do 35. minute kada najbolji pojedinac susreta otvara seriju pogodaka. Nakon odličnog prodora Domagoja Majetića i ubačaja u kazneni prostor najbolje se snašao Ivan Jakešević koji je primio loptu te ju pospremio u bliži kut nemoćnog Petrovića. Otvaranje drugoga dijela bilo je idealno za domaće jer su u samo tri minute riješili sve nedoumice, ako ih je uoči susreta uopće i bilo. Najprije je u 53. minuti neumorni Domagoj Majetić nakon sjajnog solo prodora uzdrmao vratnicu, a najprisebniji je bio kapetan Zelenog broda Ante Budimir te pospremio odbijanac u praznu mrežu. Nedugo nakon toga, točnije tri minute kasnije fantastičan bijeg nezaustavljivog Jakeševića po desnoj strani i ubačaj u peterac koristi Marin Majetić koji zakucava u nebranjenu mrežu. Gosti se malo otvaraju i pokušavaju doći do smanjenja rezultata no pogoci padaju s druge strane. Najprije je nakon odličnog prodora Stjepana Vasića Jakešević bio najbrži i sprema loptu iza Petrovića za povećanje vodstva da bi točku na i stavio vidno raspoloženi kapetan domaćih Ante Budimir za uvjerljivu pobjedu i povratak na vrh ljestvice gdje su, izuzevši samo jedan dan, neprekidno na vrhu od prvoga prvenstvenog kola.

Tekst: P. Kružić Foto: sportalo.hr