Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 09:54

Slavija s igračem više poražena u Vinkovcima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 5. KOLO -

CIBALIA – SLAVIJA 3:1 (1:1)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja: 350. Sudac: Dario Matočec (Đurđevac).

STRIJELCI: 1:0 Beljo (27), 1:1 Bognar (41), 2:1 Dogan (70), 3:1 Kuzmić (76).

ŽUTI KARTONI: Tadić (Cibalia), Martinović, V. Ančurovski (Slavija).

CRVENI KARTON: M. Tadić (50. - Cibalia).

CIBALIA: Marijanović (od 46. Lešić), Pavičić, Tadić, Kuzmić, Stojanović, Kiš, Tustonjić, Ždinjak (od 83. Mlakić), Beljo (od 85. Vitaić), Kerić, Dogan.

SLAVIJA: Petković, Abramović (od 75. Dorić), Bajić, Gomerčić, Bognar, Solić, Šubara, Martinović (od 80. Marčinović), V. Ančurovski, Ognjenčić, H. Ančurovski (od 67. Tokić).

IGRAČ UTAKMICE: Dominik Dogan (Cibalia).

Utakmica u Vinkovcima između Cibalije i Slavije obilovala je svime što nogomet čini zanimljivim za gledatelje. Bilo je svega na vinkovačkoj utakmici, od vodstva domaćina te iznenađujućeg izjednačenja gostiju, pa do isključenja domaćeg igrača i na kraju, unatoč tomu, dominacije Cibalije s igračem manje i na kraju zaslužene pobjede.

Momčad Cibalije u utakmicu je ušla odlučna pobijediti i bar malo ublažiti gorčinu poraza iz Nove Gradiške. Domaći su od 15. do 20. minute stvorili tri izgledne prilike Ždinjaka, Dogana i Kerića, a onda u 23. minuti mladi Dogan izišao je pred vratara Petkovića "oči u oči", ali puno iskusniji vratar Slavije brani njegov udarac i skreće loptu izvan granica igrališta. Cibalia od početka utakmice pokušava brzo doći do pogotka i dugim loptama pokušavaju što prije gurnuti napadače u priliku. I konačno u 27. minuti pogodak, ali ne iz duge lopte nego iz prekida. Slobodan udarac izveo je Stojanović s nekih 30-ak metara iskosa i nabacio na drugu vratnicu, gdje ju dočekuje manirom iskusnog strijelca Beljo i precizno sprovodi loptu u nezaštićenu mrežu. Gosti prvi put opasnije prijete u 30. minuti, ali to čine tek nakon pogreške obrane Cibalije. Dvije minute nakon u prilici je Kerić, malo iskosa dobiva odličnu loptu i ulazi neometan u šesnaesterac odakle puca pokraj vratnice. Naoko neopasan slobodan udarac izveo je mladi Dino Bognar i kada se očekivalo da će netko izbiti loptu u polje, ona prelijeće sve igrače i pokraj začuđenog vratara Marijanovića odsjeda u mreži - 1:1.

Drugo poluvrijeme Cibalia otvara iz prve akcije velikom prilikom, ali šut Ždinjaka vratar Petković fantastičnom reakcijom izbija u korner. Brzo su uzvratili gosti, koji su zaprijetili iz kontre, pa je stoper Mario Tadić s leđa srušio napadača Slavije Hrvoja Ančurovskog i za to mu sudac pokazuje crveni karton i put u svlačionicu.

Očekivalo se kako će gostima to biti dodatni poticaj za još bolju igru s igračem više. Ipak momčad Cibalije u ovoj je situaciji pokazala visoku dozu odlučnosti i želje za pobjedom. Velikom borbenošću i trkom nadoknadili su brojčani minus i bili puno bolja momčad što su nagradili s dva pogotka. Imali su Vinkovčani priliku s igračem manje deklasirati goste s puno većom razlikom negoli je u konačnici susret završio. Prilike koje su imali Dogan, Kerić, Mlakić, Tustonjić mogle su biti lako pretvorene u pogotke. Imali su i gosti nekoliko prilika za smanjenje vodstva Cibalije, ali se istaknuo mladi vratar Cibalije Bruno Lešić, koji je na poluvremenu zamijenio ozlijeđenog Marjanovića.

Tekst: Glas Slavonije Foto: NK Slavija Pleternica facebook