Nedjelja, 16 Rujan 2018 20:28

Derbi završio podjelom bodova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 4. KOLO -

ORIOLIK – SLAVONIJA 2:2 (2:0)

ORIOVAC - Stadion NK Oriolik. Gledatelja 250. Sudac Dino Sabljić (Stare Plavnice).

STRIJELCI: 1:0 Jurević (15), 2:0 Majstorić (17), 2:1 Peharda (47), 2:1 Žuljević (51).

ORIOLIK: Herceg, Jurević (od 65. Jašarević), Marušić, Kuzmić (od 57. Kokotović), Mijić, Jurić, Majstorić, Barišić, Lucić, Blatančić (od 77. Stahović), Stubičan. Trener: Braslav Ostojić.

SLAVONIJA: Rezo , Neruda, Majstorović, Marčetić (od 88. Karačić), Šulc, Žuljević, Sokić, Peharda, Soldo (od 46. Grbeš), Bojić, Smojvir. Trener: Milan Tomljenović.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Herceg (Oriolik).

Prekrasan međužupanijski derbi u 4. kolu u Oriovcu između Oriolika i Slavonije iz Požege. Od prvog sučevog zvižduka nogometaši Oriolika krenuli su agresivno prema vratima gostiju te prijete preko Mijića već u 7. minuti čiji udarac Rezo odbija do Jurića koji loptu šalje pokraj gola. Nakon domaće prigode gosti se bude i u dva navrata preko Peharde prijete raspoloženom vrataru domaćih Hercegu. U 15. minuti nakon kornera Jurević najviše skače i dovodi domaće u vodstvo. Slavlje je još trajalo, a gosti iz Požege u 17. minuti drugi put vade loptu iz svoje mreže nakon greške u obrani koju koristi Majstorić i šalje loptu pokraj nemoćnog Reze. Do odmora vrijedi izdvojiti slobodni udarac Šulca u 19. minuti kojega Herceg brani i stopostotnu priliku Majstorića u 43. minuti kojom je mogao zapečatiti sudbinu gostiju. Tek što su se igrači vratili s odmora gostujući hitronogi napadač Peharda se sjurio po desnoj strani primio loptu i kraj nemoćnog Hercega u 46.minuti smanjio prednost domaćina. Uzdrmani Oriovčani prijete preko Jurića u 49.minuti, a onda ih gosti dovode u još teže stanje nakon što je Peharda ubacio na drugu stranu gdje se našao Žuljević i u 50. minuti glavom u padu poravnava rezultat na 2:2. Nakon totalnog šoka Oriovčani se bude i kreću na sve ili ništa te u 67. minuti nakon solo prodora Barišića koji ulazi u kazneni prostor gdje ga ruši Majstorović zarađuju kazneni udarac, ali Jurić u 68.minuti prebacuje vrata. Do kraja susreta bilo je obostrano nekoliko prigoda za pobjedu, a ponajviše zahvaljujući Hercegu koji u 90. minuti brani udarac Žuljevica crveni mogu biti sretni što bod ostaje u Oriovcu. Vrlo lijepa i sadržajna utakmica u Oriovcu u kojoj je uživalo oko 250 gledatelja.

Tekst: P. Kružić Foto: Kronika požeško-slavonska