Utorak, 11 Rujan 2018 10:29

Prvak Hrvatske Krešimir Pavelić i požeški Racing team Projekt inženjering

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U MOTOCIKLIZMU – OLDTIMERI -

GROBNIK / POŽEGA - Pobjedom na osmoj motociklističkoj utrci Otvorenog prvenstva u motociklizmu na motodromu Grobnik Požežanin Krešimir Pavelić postao je prvak Hrvatske u Oldtimer klasi 6. Ukupno su se vozile četiri utrke u Požegi, dvije na Grobniku i po jedna u Križevcima i Rači, na kojima je naš Požežanin Krešimir Pavelić prikupio najviše bodova. On je u sedam utrka bio prvi dok je u jednoj bio treći. Budući da su bodovanja bila presudna za osvajanje titule pobjednika ova zadnja je bila presudna za pobjedničko postolje. Prošle godine bio je viceprvak, a ove godine je državni prvak.

Krešimir Pavelić vozi za Moto klub Požega Promet, u sklopu kojega imaju i svoj Racing team Projekt inženjering, koji je također postao državni prvak u kategoriji racing timova. U timskoj utrci Oldtimer Krešimir Pavelić vozi s kolegama Mihajlom Nemetom i Mariom Peklićem kao članovi Racing teama koji i je dobio svoje ime po sponzoru cijelog tima. Racing team Projekt inženjering osvojio je također pobjede u svih osam utrka, te su tako postali apsolutni pobjednici. – Naš Racing team je prvak Hrvatske, no imamo malo vozača u našem Moto klubu Požega Promet, što nas je na kraju u rangu klubova dovelo tek do trećeg mjesta. Bolji su od nas samo klubovi koji imaju više vozača, pa time prikupe i više ekipnih bodova. Plan nam je da u budućnosti pokušamo angažirati još nekoliko mlađih vozača te bi time na kraju slijedeće sezone svakako konkurirali i za prvo mjesto u Moto klubovima. Ovo je dosta financijski zahtjevno natjecanje, uglavnom sami financiramo svoje motore, odlazimo na natjecanja svojim kombijem u kojemu spavamo i hranimo se na stazi. Nema tu luksuznog smještaja, jer mi živimo samo za utrku i sve smo podredili tome. No svakako moram izraziti svoju veliku zahvalnost sponzorima koji su nam omogućili odlazak na sve utrke, potrebne popravke na motorima, nabavku novih dijelova, gorivo za treninge i vožnju, uplate za startninu i natjecanja – istakao je Pavelić, koji se zahvalio Požeško-slavonskoj županiji, gradovima Požegi i Kutjevu, svim općinama koje su pomogle svojim donacijama, tvrtki Elektroteam Čabraja i posebno tvrtki Projekt inženjering koja se prihvatila glavnog sponzorstva. Zahvalio se i portalu Požega EU, Agenciji Kruna i tjedniku Kronika požeško-slavonska na praćenju i pomoći u organizaciji utrka.

Od ove godine u Moto klub i Racing team prešao je novi vozač iz Moto kluba Križevci, Mihajlo Nemet koji je kao pobjednik na svih osam utrka u klasi 7 Oldtimera uvelike pomogao da se ostvari i prvo mjesto u Racing teamovima.
Otvaranjem Glavice i mogućnosti njenog korištenja za očekivati je da će se pojaviti neki mlađi vozač koji će se priključiti i svojim dolaskom osnažiti ekipu koja se natječe na prvenstvima. - Već od danas trebamo razmišljat o narednoj godini i vožnjama koje su pred nama. Potrebne su ozbiljne pripreme kako bi se polučili dobri rezultati – zaključio je Pavelić.