Nedjelja, 26 Kolovoz 2018 12:35

Slavija i Vukovar podijelili bodove

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 1. KOLO -

SLAVIJA – VUKOVAR 1991 1:1 (1:0)

PLETERNICA – Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 200. Sudac Barišić (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 Martinović (4), 1:1 Marinčić (67).

ŽUTI KARTONI: V. Ančurovski, Solić (Slavija), Brajković, Mihajlović, Suton, Rajić (Vukovar 1991).

SLAVIJA: Petković, Gomerčić, Šubara, Tokić (od 62. Blašković), V. Ančurovski, Bognar, Solić, Peharda, Martinović, H. Ančurovski, Abramović (od 80. Dorić). Trener Dalibor Bognar.

VUKOVAR 1991: Đilas, Drahotuski, Brajković, Cerovski, Dragojević, Mihajlović, Ceranić (od 46. Seo), Marinčić, Suton, Plum, Rajić. Trener Ivica Radoš.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Plum (Vukovar).

Na otvaranju natjecateljske sezone u Pleternici podjela bodova. Svaka je momčad postigla po jedan pogodak što im je u konačnici donijelo i toliko bodova. Vukovarci stigli s puno problema no na kraju odnose veliki bod i definitivno neće biti ekipa koju treba podcjenjivati. Pleterničani su poveli odmah na početku susreta iz prvog napada kada Dino Bognar radi proboj i centaršut s lijevog boka, a Matej Martinović s prve vratnice skreće loptu u dalji kut nemoćnog Đilasa. Nakon toga Slavija traži i drugi pogodak no Vukovarci opasno prijete u nekoliko navrata no bez konkretne realizacije. Najbliži izjednačenju je bio Brajković koji se našao sam pred Petkovićem koji spašava domaće. U drugom dijelu je obrana pleterničkog sastava ipak popustila, a za izjednačenje je zabio Marinčić. Nakon duže akcije Plum je uputio ubačaj s desnog boka, Marinčić neometan s peterca glavom pospremio loptu u mrežu. Prije izjednačujućeg pogotka Šubara je topovski potegao s ruba kaznenog prostora no lopta se od grede odbila tek nekoliko centimetara u polje. Zadnjih desetak minuta se spustio veliki pljusak koji je otežao igračima odigravanje same završnice ovog sadržajnog susreta.

Tekst: P. Čuljak Foto: Kronika požeško-slavonska