Četvrtak, 23 Kolovoz 2018 12:55

Preko 100 vozača motocikla ovaj vikend na Automotodromu Glavica

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MEĐUNARODNO OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U CESTOVNIM MOTO UTRKAMA -

POŽEGA – Požeška Glavica je domaćin ovog vikenda Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama, oldtimer, skuter i super moto utrkama. Organizator utrke je Moto klub Požega Promet, a pokrovitelj je Požeško-slavonska županija te svi gradovi i općine.IMG 8414

Prvenstvo su na konferenciji za novinare najavili tajnik kluba Zlatko Jaroš, vozač Krešimir Pavelić i župan Alojz Tomašević. - Bogata tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima je Požega prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske. Posebnost ovog sportskog zbivanja je što se događa na prostoru Glavice, vojnom poligonu koji je iznimno je pogodan za ovakva i slična zbivanja, a uskoro će i više biti pristupačan ljubiteljima motora i brzina, naglasio je požeško-slavonski župan Tomašević.

IMG 8422- Zajedničkim radom nastojimo ovaj sport, ali i turističke mogućnosti vezane uz njega, predstaviti na najvišoj razini. Vjerujemo kako će ovaj vikend pokazati da smo u tome uspjeli te odaslati poruku kako na prostoru ove županije brinemo i o ovom segmentu. Čast mi je što se natjecanje održava na Glavici, prostoru koji je vojno vježbalište ali prema nedavno ostvarenom dogovoru na temelju prijedloga moto kluba, Glavica će biti vikendom otvorena za treninge i slobodne vožnje za sve ljubitelje motora i brzine i to u vrhunskim kontroliranim uvjetima - rekao je župan Tomašević dodajući kako će Županija i dalje podržavati ovakve manifestacije te pozivajući sve da dođu i bodre natjecatelje.

Za vrhunsko dvodnevno natjecanje sve je spremno, najavio je tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš. - Očekujemo preko stotinu vozača iz Hrvatske, ali i šire. Pripremili smo stazu i još više podigli standarde, Glavicu smo “ušminkali” i sve je spremno. Naš domaći klub ima pet natjecatelja među kojima su Krešimir Pavelić koji vozi klasu 6 i trenutno je vodeći u prvenstvu te Mihaly Nemeth bivši prvak u klasi 6 a sada potencijalni šampion u klasi 7. Uvjeren sam kako uzbuđenja neće nedostajati - rekao je Jaroš.

IMG 8424- Trenutno sam u ukupnom poretku prvi, kao i moj prijatelj Nemeth. Pozivam sve koji vole moto sport da dođu u subotu i nedjelju jer neće izostati kvalitetnih vožnji i sportskog doživljaja. Prije 38 godina vozio sam prvu utrku, ali jedna od mojih najvažnijih pobjeda svakako je ovaj postignuti dogovor da možemo uskoro otvoriti Glavicu za sve ljubitelje moto sporta i rekreativce. To je vrlo važna priča koja će ljubiteljima brzine i adrenalina dozvoliti užitak u takvoj vožnji ali u kontroliranim uvjetima, a uvjeren sam kako će to biti značajno i za razvoj ovog sporta na našem području - rekao je Krešimir Pavelić.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska