Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 12:24

Odigrano 1. kolo Županijskog nogometnog kupa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OČEKIVANI REZULTATI, JEDINO EMINOVCI IZNENADILI IZBACIVANJEM CROATIJE -

POŽEGA – Požeško-slavonski nogometaši krenuli su sa službenim natjecanjima prvim kolom županijskog kupa. Rezultati su uglavnom očekivani, nominalno jače momčadi su izborile prolazak u drugi krug, tek su se Eminovci potrudili za iznenađenje izbacivši Croatiju iz Mihaljevaca.

Blizu senzacije su bili Dobrovac i Ovčare, no Požega i Sloga su se provukli nakon lutrije jedanaesteraca. Patrik Poklavac u uvodnih pola sata igre u Eminovcima donosi dvostruku prednost domaćinu, a nadu Croatiji pred odlazak na odmor vratio je Mario Rudar. Na samom otvaranju drugog poluvremena stvari na početak vraća Anto Kavedžija i činilo se tada da neće biti ništa od iznenađenja, no za njega se pobrinuo Ivan Japarić u 66. minuti utakmice kada je postavio konačnih 3:2.

Zanimljivo je bilo u Zagrađu, sada je Omladinac stigao kao prvoligaš iako je prošlu sezonu završio iza Graničara, a i ovoga puta domaćin se potrudio dokazati da to nije bilo slučajno. Požega je u Dobrovcu odlično krenula, imala je 2:0 na poluvremenu ali domaćin je u nastavku došao do izjednačenja pa je o pobjedniku odlučivala lutrija jedanaesteraca u kojoj su Crveni bili sretniji. Isti scenarij i u Trenkovu, Sloga i Ovčare odigrali su 1:1, a domaćin je izborio prolaz s 11 metara.

U dvoboju Kamena i Parasana u Vetovu identičan scenarij, 1:1 nakon 90 minuta, a onda slavlje domaćina nakon penala. Lipik je uz 3 pogotka Jiraseka do vrha napunio mrežu Slavonije u Prekopakri i na najbolji mogući način uljepšao trenerski debi na klupi Ognjena Kafke. Vrlo uvjerljivo slavlje upisao je i Hrvatski dragovoljac u Marinom Selu uz čak 4 gola Pave Nikolića.

Dinamo je u Rajsavcu propisno namučio prvaka 1. ŽNL, već u samom otvaranju domaćin je došao do prednosti, a tek u drugom poluvremenu Mile Pavelić s dva gola donosi prolaz prošlosezonskom polufinalistu.

Papuk je uspješno preskočio i Lipu i težak tamošnji teren, a isto nije uspjelo Sulkovcima koji su teško stradali na gostovanju u Obriježi. U Badljevini je Jakšić rutinski slavio protiv Dinama, a isto je učinio i BSK iz Buka koji je mirno slavio u jedinom dvoboju prvoligaša u Pavlovcima uz dva gola Josipa Jakovljevića.

Vidovčani su u drugom poluvremenu slomili Slaven i došli do velike pobjede, a naravno, prvo ime bio je najbolji strijelac 1. ŽNL Tomislav Žuljević koji je 3 puta pogađao mrežu Slavena.

Tim osvježenje je prošetalo kroz Biškupce ponajviše zahvaljujući Mislavu Brnčiću koji je postigao hattrick, Među nogometašima Kutjeva nije bilo raspoloženog strijelca, ali su svejedno došli do mirne, rutinske pobjede u Bučju.

Rezultati 1. kola Županijskog nogometnog kupa

Dinamo R. – Kaptol 1:2, Lipa – Papuk 1:3, Graničar B. – Kutjevo 1:4, Slaven – Dinamo V. 1:6, Sloga – Ovčare 1:1 (6:5), Croatia D.O. – Sulkovci 3:0, Graničar Z. – Omladinac 2:1, Eminovci – Croatia M. 3:2, BSK – Tim osvježenje 0:5, Kamen – Parasan 1:1 (3:2), Slavonija – Lipik 0:9, Jovača – H.Dragovoljac 2:8, Dinamo B. – Jakšić 1:3, Dobrovac – Požega 2:2 (3:4), Mladost – BSK Buk 0:3.

Parovi 2. kola Županijskog nogometnog kupa

U nedjelju, 26. kolovoza 2018. s početkom u 17,30 sati sastaju se BSK Buk - Požega, Eminovci - Dinamo (Vidovci), Sloga (Trenkovo) - Hajduk (Pakrac), Kamen (Vetovo) - Croatia (Donja Obrijež), Graničar (Zagrađe) - Tim osvježenje (Kuzmica), Papuk (Velika) - Kutjevo) i Hrvatski dragovoljac (Drenovac) - Jakšić.

Jedna utakmica 2. kola odigrat će se u subotu, 25. kolovoza kada će od 17,30 sati u Lipiku igrati Lipik 1925 i Kaptol.

Tekst/foto: sportalo.hr