Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 09 Kolovoz 2018 15:31

Određeni parovi 1. kola kupa i raspored natjecanja 1. ŽNL

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KAPTOL - Plenum klubova Požeško slavonske 1. Županijske nogometne lige održan je u Kaptolu, a upravo je klub domaćin aktualni prvak i momčad kojoj će svi željeti skinuti “skalp” u novoj sezoni.

Uz standardne stvari na plenumu se naravno izvlačilo natjecateljske brojeve kojima se došlo do rasporeda natjecanja u novoj sezoni. Kao i obično puno je prelazaka, dolazaka, odlazaka i kakvih sve ne kombinacija u ovom periodu pa je prilično teško zaključiti kako će koja momčad izgledati u sezoni pred nama, no prema onom što se do sada po kuloarima vrti prvi konkurent Kaptolu u novoj sezoni bi mogao biti BSK Buk, ili barem jedan od glavnih jer je još nekoliko vrlo ozbiljnih momčadi. Iako još ništa nije službeno provedeno i odrađeno, ali u Buku bi se mogla stvoriti jedna jako dobra momčad, uz onu prošlogodišnju ekipu na Hrvatskinju stižu dva ili tri top pojačanja.

Prvak Kaptol ostao je u istom sastavu, ali je isto tako osvježio momčad pa i oni kreću puni ambicije da obrane naslov. Ždrijeb je u prvom kolu spojio upravo ove dvije momčadi, momčadi koje su zaključile prošlu u Buku. Zanimljivo je da je to i dvoboj jedine dvojice trenera koji su dobili glas u našem izboru, Poleti je skupio 11, a on je svoj dao upravo strategu BSK-a Ivici Pejnoviću. Dedinitivno i ostali parovi nude puno zanimljivosti, posebice onaj koji se igra u Kuzmici. Naravno, osim Kaptola i BSK-a u novu sezonu s velikim ambicijama kreću i ostali, Lipik prije svih, a onda i Požega, Tim osvježenje, Dinamo, Mladost.

Novak u ligi Omladinac imati će tjedan dana više za pripremu s obzirom da je u prvom kolu slobodan, a ista sudbina naravno čeka sve klubove jednom u toku polusezone.

Ono što može dodatno učiniti ligu zanimljivom je najavljeno stvaranje nove lige od sljedeće sezone u kojoj bi se natjecali klubovi iz Požeške i Brodske županije pa bi praktično svi koji imaju ambiciju mogli profitirati u ovoj sezoni, ali naravno, naslov prvaka je poseban motiv svima! Prvenstvo kreće prvog vikenda u rujnu (01. i 02. 09)., a u prvom kolu sastaju se: Mladost – Požega, Tim osvježenje – Lipik, Kaptol – BSK Buk, Dinamo – Croatia, Papuk – Jakšić, Omladinac – slobodan. 

U Kaptolu su izvučeni i parovi prvog kola Županijskog nogometnog kupa koje se igra 18. i 19. kolovoza s početkom u 17,30 sati: Mladost – BSK Buk, Croatia (DO) – Sulkovci, Jovača – H. Dragovoljac, Lipa – Papuk, Eminovci – Croatia (M), Kamen – Parasan, Dinamo (B) – Jakšić, Dinamo (R) – Kaptol, Slavonija (Pr) – Lipik 1925, Slaven – Dinamo (V), Sloga – Ovčare, Graničar (Z) – Omladinac, BSK (Bi) – Tim osvježenje, Graničar (B) – Kutjevo, Dobrovac – Požega.

Tekst/foto: sportalo.hr