Nedjelja, 07 Listopad 2012 21:46

Udruge HVIDR-a Pakraca, Lipika i Požege

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

18. SPORTSKO NATJECANJE INVALIDA DOMOVINSKOG RATA -

POŽEGA – Pod domaćinstvom Udruge HVIDR-a Požega na nekoliko sportskih borilišta u gradu Požegi održano je 18. Sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata iz Pakraca, Lipika i Požege. Stotinjak natjecatelja tako se natjecalo u osam disciplina, kuglanje na stazi i visećoj kuglani, boćanju, elektronskom pikadu, šahu, streljaštvu, stolnom tenisu i sportskom ribolovu.

Svečani postroj svih natjecatelja ispred Sportske dvorane Grabrik pozdravili su Ivica Podgornjak, predsjednik požeške HVIDR-e, Mario Novoselac, predsjednik županijske HVIDR-e i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Svečanosti otvaranja nazočili su predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić, zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, zapovjednik požeške vojarne 123. brigade pukovnik Ivica Pejaković, voditelj ureda branitelja Požeško-slavonske županije Miroslav Bagarić i zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik.

Svima zaželjevši dobrodošlicu u gradu Požegi gradonačelnik Ronko je istakao:  Koristim priliku da i ovom prigodom iskažem ponos Požege, ponos na vas i ponos na vrijednosti Domovinskog rata. Naša sloboda, samostalnost i neovisnost danas je tu zahvaljujući vama. Na ovom natjecanju promicat će se duh Domovinskog rata a kao jedan od najvažnijih i onih koja nas je osnažila je to zajedništvo. Zajedništvo u ratu a zajedništvo i danas u sportu. To je ono što trebamo prenositi na buduće generacije i što ćemo i kroz ovo natjecanje odraditi – te 18. Sportsko natjecanje proglasio otvorenim.

P9302902Natjecanja su održana u tijeku dopodneva a proglašenje pobjednika u pojedinim disciplinama i ukupno po ekipama održano je u Krčmi Gavran, nakon čega je uslijedio ručak i druženje.

Na visećoj kuglani najbolji je bio Stjepan Grgić, a u kuglanju u sjedećem stavu Drago Majcan i Dario Šubert. U stolnom tenisu pobijedio je Mario Bošnjak a u sportskom ribolovu Željko Sliško. U streljaštvu najbolji su bili Željko Peternel, Ivica Tomić i Darko Merhal. Ivica Ferhatović najbolji je bio u elektronskom pikadu a u boćanju ekipa HVIDR-a Požega.

Ekipno je Lipik osvojio treće mjesto s 18 bodova, dok su ekipe Pakraca i Požege osvojile po 33 boda. Usvojen je prijedlog gradonačelnika Ronka da se ekipi Pakraca kao gostu dodijeli prvo mjesto a domaćin Požega da bude drugi. Svi pobjednici su dobili priznanja koja su uručili Krešimir Pavelić i Marijan Cesarik, a ekipe pehare koje je uručio gradonačelnik Zdravko Ronko. Ekipa Pakraca odlazi na državno prvenstvo.