Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 08 Kolovoz 2018 10:47

Nakon uspjeha revijalne utakmice kreće i vaterpolo škola za dječake od 12 godina

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAKON 20 GODINA ODIGRANA VATERPOLO UTAKMICA NA POŽEŠKIM BAZENIMA  -

POŽEGA - Pod pokroviteljstvom grada Požege, Javne ustanove sportski objekti, Sportskog kluba Croatia, Caffe bara Sportivo i Ronilačkog kluba Požega danas je na Gradskim bazenima održana revijalna vaterpolo utakmica, prijateljski susret između Vaterpolo kluba Osijek i Vaterpolo kluba Požega. Zadnja vaterpolo utakmica na starim požeškim bazenima odigrana je prije više od 20 godina, kada je i postojao vaterpolo klub u Požegi. Rezultat je bio  više nego povoljan, 14:11 za Vaterpolo klub Požegu, i odmah postavio pitanje, a zašto se vaterpolo sada kada imamo suvremeni bazen ne bi ponovno aktivira

Inicijator ove utakmice i glavni krivac za sve je poznati sportski radnik, Zdravko Kovačević Kova, voditelj Sportskog kluba Croatia u sastavu kojeg je i vaterpolo klub Požega. - Dečki su dobro odigrali, to je prva utakmica, sad krećemo lagano s pripremama i imat ćemo treninge svaki dan u podne na požeškom bazenu. Pozivamo svu djecu stariju od 12 godina da nam se pridruže jer vaterpolo kao sport ima brojne dobrobiti. Razvija i snagu i motoriku, razvija sve mišiće. To je sport koji je izvanredan i za djecu i za odrasle i za rekreativce.

Škola je naravno za sve polaznike besplatna, a pokrenuta je u suradnji s vatrepolo savezom Hrvatske. - Uvjete sad imamo, moramo još nabaviti kape, a Hrvatski vaterpolo savez nam je donirao 2 profesionalne vaterpolo lopte. Po planu i programu rada škole vaterpola za dječake starije od 12 godina mogu doći svaki dan na požeške bazene dopodne u 11:00 sati , gdje se mogu uključiti u treninge vaterpola. Sportski klub Croatia preko zime planira povesti mlade Požežane u Slavonski Brod i njihov Vaterpolo klub Marsonija, gdje smo dogovorili 2 treninga tjedno sa njihovim mladim igračima. Upisi u školu vaterpola su svakodnevni, informacije na ulazu u bazen, ili info mob: 098/667-403. 

Galerija slika