Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018 10:16

U konkurenciji preko 100 šahista najbolji velemajstor Davor Rogić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŠAHOVSKI KLUB ČAGLIN, MO SOVSKI DOL I OPĆINA ČAGLIN ORGANIZIRALI 7. MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR -

ČAGLIN – Na tradicionalnom, 7. po redu, Međunarodnom šahovskom turniru u Čaglinu ove godine okupilo se preko stotinu šahista iz Hrvatske i BiH. Za ovaj turnir uz Šahovski klub Čaglin, Mjesni odbor Sovski dol i Općinu Čaglin, svakako je najzaslužniji suorganizator i veliki donator Filip Kovačević. On je porijeklom iz Sovskog dola i želio je svom kraju donijeti jednu od manifestacija, a kako ga posebno zanima i šah, povezao je ove dvije ljubavi zajedno, Sovsko jezero i šah. Tako su se dan ranije na Sovskom jezeru održali tradicionalni susreti, a na sam državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja u Školskoj sportskoj dvorani u Čaglinu i sam šahovski turnir.

Goste je prije turnira pozdravio zamjenik župana Željko Jakopović, koji je također veliki lobista za sva događanja u Čaglinu i čaglinskoj okolici. Ove godine šahista je bilo nešto manje nego prošle godine, jer se istovremeno održavao jedan šahovski turnir u BiH i Mađarskoj, no organizatori već dogodine najavljuju još jači turnir.

Nakon odigranih 9 kola po 7 minuta igre, pokazali su se i pobjednici ovog 7. Šahovskog turnira na kojemu su učešće uzeli svi ponajbolji šahisti i oni čija imena u šahovskom svijetu puno znače. Tako je nastupilo 9 velemajstora, 4 međunarodna majstora, 11 FODE majstora, 2 nacionalna majstora,Najbolji je sa 7 ½ bodova bio hrvatski GM majstor Davor Rogić, drugi je s istim brojem bodova bio GM Ante Brkić, treći sa samo pola boda manje IM Rudolf Sertić. Četvrto mjesto sa 7 bodova osvojio je GM Mladen Palac, peto Mile Maras, šesto IM Branko Rogulj, sedmo GM Zdenko Kožul, osmo GM Hrvoje Stević, deveto NM Ante Jurković i deseto mjesto GM Alojzije Janković. Svi oni su od načelnika općine Dalibora Bardača i zamjenika župana Željka Jakopovića dobili novčane nagrade. Kvalitetnim rakijama iz Sovskog dola nagrađeni su još 11. plasirani FM Marijan Krištofić, FM Drago Vargić, MK Danijel Burić, MK Filip Pavić i FM Damir Samovojska. Kvalitetnim butelama vina nagrađeni su od 16. mjesta IM Ervin Sindik, FM Miro Pandurević iz BiH, MK Filip Cvitković, GM Milan Vukić (BiH) i FM Robert Dabo Peranić. Plasman iza dvadesetog mjesta ostvarili su još poznati GM Robert Zelčić i Mišo Cebalo.

Nagrađena je i najbolja šahistica, WFM Gordana Šulc, najbolji kadet Mario Drempetić, najbolja kadetkinja MK Petra Vidović, najbolji igrač ŠK Čaglin, Ivica Dragičević i najbolji kadet ŠK Čaglin, VK Marino Majetić. Posebno priznanje i poklone organizatora dobili su tajnica Marija Krajtner i donator Filip Kovačević. Glavni sudac Vid Brzica iz Zagreba odlično je vodio turnir uz pomoć Stjepana Efingera i Ivice Kopeckog iz čaglinskog kluba.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika