Nedjelja, 01 Srpanj 2018 09:34

Ukupni pobjednik UDVDR Požega

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

13. ŽUPANIJSKO SPORTSKO NATJECANJE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

ČAGLIN – Održane su 13. Županijske sportske igre UDVDR-a Požeško-slavonske županije, a organizator je bio ogranak iz Čaglina. Svečano postrojavanje više od 200 sudionika natjecanja iz sedam županijskih ogranaka održano je na prostoru ispred osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu. Prigodnim riječima obratili su se predsjednik mjesnog ogranka Zdravko Brkanović, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, zamjenik predsjednika požeške podružnice UDVDR-a Krešimir Pavelić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Otvarajući natjecanje župan je poručio dragovoljcima i veteranima Domovinskog rata da se natječu prijateljski, a na kraju će svi biti pobjednici. Ujedno je s ovoga mjesta uputio pozdrav teško bolesnom general-pukovniku Miljenku Crnjcu, sa željom da i ovu bitku dobije. Otvaranju sportskih igara prisustvovali su i dožupan Željko Jakopović i ravnateljica Doma za nemoćne osobe u Ljeskovici Rada Matoš. Nakon ceremonije otvaranja, na čaglinskom groblju položeni su vijenci, uz odavanje počasti, ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Ekipe su se natjecale u šest sportskih disciplina: malom nogometu, šahu, stolnom tenisu, potezanju užeta, streljaštvu i kuglanju. Nogometaši i potezači užeta svoje snage odmjerili su  na  školskom igralištu,  šahisti i stolnotenisači u školskoj sportskoj dvorani, a strijelci i kuglači na streljani odnosno kuglani u Požegi.

Proglašenje pobjednika održano je  u sportskoj dvorani, a pobjedničke pehare uručili su predstavnici pojedinih  Ogranaka, u nazočnosti dožupana Jakopovića i općinskog načelnika Bardača. Ukupni momčadski pobjednik je Ogranak Požega s 34 boda, drugi je Brestovac (32), treći Kaptol (18), četvrto i peto mjesto dijele Pleternica i Čaglin (16), šesti je Pakrac-Lipik (12), a sedmo Kutjevo (4).

Organizator je za sve sudionike ovoga sportskog druženja pripremio ukusni vojnički grah i osvježavajuća pića.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska