Ponedjeljak, 25 Lipanj 2018 10:23

Vozač dvoprega Miha Tavčar iz Slovenije, a vozač jednoprega Istvan Farkas iz Mađarske ukupni pobjednici od tri dana natjecanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

12. MEĐUNARODNI TRODNEVNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI

PLETERNICA – Završio je 12. Međunarodni konjički turnir u Pleternici u organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i pod pokroviteljstvom grada Pleternice i Požeško-slavonske županije. Turnir se odvijao tri dana na pleterničkom Hipodromu. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 30 ekipa sa jednoprezima ili dvoprezima iz Rumunjske, Srbije, Slovenije, Mađarske i Estonije. Turnir je bodovan za Svjetsko prvenstvo kao međunarodni turnir i kao kvalifikacijski turnir za Prvenstvo Hrvatske. Turnir je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a sve goste i vozačima puno sreće i uspjeha u vožnji zaželjela je pleternička Gradonačelnica Antonija Jozić.

Natjecatelji su kroz tri dana pokazali svoje umijeće vođenja zaprega, mogućnosti konja i umijeće u njihovoj dresuri, spoj vozača i konja. prvog dana prikazali su najbolju dresuru konja u vožnji parkurom, vozili su maraton sa zapregama, vožnju između čvrstih prepreka i prirodnih prepreka, a zadnji treći dan vozila se vožnja preciznosti među čunjevima u parkuru.

Pobjednik međunarodnog turnira u vožnji jednoprega je Istvan Farkas iz Mađarske dok je prvak Hrvatske postao Domagoj Grgić. Drugo mjesto je osvojio Antonio Marčinković a treće Andrija Obrovac. U vožnji dvoprega sva tri dana, pa tako i ukupno, u međunarodnom turniru je Miha Tavčar iz Slovenije. Drugo i treće mjesto zauzeli su Mađari Norbert Kakonyj i Istvan Szecsi. Četvrto mjesto osvojio je Rumunj Eduard Barta a najbolje plasirani Hrvat u međunarodnoj konkurenciji bio je David Sušac na petom mjestu.

David Sušac je i prvak Hrvatske u vožnji dvoprega za 2018. godinu. Drugo mjesto je nakon trodnevnog natjecanja osvojio Anton Živić a treće Marko Vidačić.

Boje domaćeg Konjičkog kluba Pleternica branili su Tihomir Salarić i Matej Belo. Matej Belo je u utakmici preciznosti za nacionalno prvenstvo osvojio odlično drugo mjesto. Inače, zanimljivo je da se na natjecanju pojavio i jedan junior, 13-godišnji sin poznatog Ante Medvidovića, Josip koji je u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto.