Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 24 Lipanj 2018 10:59

Latvijska Riga pobjednik Lipičkog turnira ulične košarke

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠEN CEDEVITA LIPIK 3X3 CHALLENGER

LIPIK - Ekipa Riga (Latvija) pobjednik je Cedevita Lipik 3x3 Challengera, prestižnog turnira u 3x3 uličnoj košarci koji je u Lipiku održan 22. i 23. lipnja. Latvijci su u finalnoj utakmici, koja je odigrana pred ispunjenim tribinama košarkaške arene u Lipiku pobijedili rezultatom 21:18 ekipu Humpolec Bernard iz Češke.

Nauris Miezis, Karlis Lasmanis, Agnis Čavars i Edgars Kruminsu uz slot za Švicarsku osvojili su i novčanu nagradu od 10.000 dolara, dok Česi odlaze iz Lipika bogatiji za 6.000 USD. Organizator je najkorisnijim MVP igračem turnira proglasio Karlisa Lasmanisa iz pobjedničke ekipe.
Usprkos porazu i Česi imaju razloga za zadovoljstvo jer su se oba finalista plasirala na Masters 3x3 World tour serije koji će biti odigran u švicarskoj Lausannei.

Na turniru je igralo 16 ekipa iz 12 zemalja sa čak 4 kontinenta, a uz spomenute Latvijce i Čehe, u Lipiku su igrale ekipe iz Australije, Japana, SAD-a, Rusije, Poljske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a uz već spomenute finaliste, do polufinala su stigli i Beograd (3. mjesto) i jedina hrvatska ekipa na jedinom hrvatskom 3x3 challengeru na svijetu, Statist Split. Njima za utjehu ostaje činjenica da su jedini na ovom turniru uspjeli pobijediti Rigu, i to u skupini.

Zahvaljujući live streamingu spektakularni Cedevita challenger u Lipiku mogli su pratiti ljubitelji 3x3 ulične košarke diljem svijeta, a polufinale i finale je emitirano uživo na Arenasport televiziji pa je slika iz Lipika otišla u Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Bio je ovo jubilarni 20. turnir u uličnoj košarci koji je organiziran u Lipiku, a organizatori, Udruga Libox Lipik, i ove godine su imali problema s pripremom challengera zbog lošeg vremena i kiše. Zato je prvi dan turnira morao biti odigran u Školskoj sportskoj dvorani. Drugoga dana vrijeme se smilovalo pa su gledatelji na otvorenom mogli uživati u majstorijama najboljih svjetskih majstore ovog novog olimpijskog sporta.

Galerija slika