Subota, 23 Lipanj 2018 12:03

Na Rekreacijskom centru okupile su se ekipe UHDDR iz 6 županija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SPORTSKE IGRE UDRUGA HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA -

POŽEGA – Povodom 5. Obljetnice osnivanja GO UHDDR grada Požega, 24. Obljetnice osnutka UHDDR Požeško-slavonske županije, te Dan državnosti RH, požeški ogranak organizirao je sportske igre na Športsko-Rekreacijskom centru Požega. Na svečanom postroju okupile su se ekipe UHDDR-a iz 6 županija, GO UHDDR iz Suhopolja, Svete Nedjelje, Osijeka, Đakova, Molva, Kutjeva i Požege.

Okupljene branitelje pozdravio je predsjednik GO UHDDR Požega Josip Pavunčec, tajnik Tomica Galović, pomoćnik ministra obrane Nenad Križić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je sportske igre i otvorio. Govornici su istakli da se nakon Domovinskog rata danas vodi druga bitka za uređenu i gospodarski razvijenu Republiku Hrvatsku, jer ona dana još nije onakva kakvom su je zamišljali branitelji koji su je i obranili i očuvali samostalnom i neovisnom. Uz jedinstvo i zajedništvo i ta bitka se mora dobiti, posebno zbog onih koji su u Domovinskom ratu dali ono najvrednije što su imali, svoje živote. istaknuto je da će se braniteljskoj populaciji vratiti ono što im je tijekom godina oduzeto, a posebno izgraditi veteranski centri u kojima će branitelji ostvarivati neka od svojih prava, ali i družiti i živjeti.

Sportska natjecanja održat će se iz gađanja zračnom puškom te u malom nogometu kada će se odigrati i 5. Memorijalni malonogometni turnir. Uz druženje i zajednički ručak branitelji, članovi UHDDR-a još jednom su pokazali svoje jedinstvo i zajedništvo ratnih suboraca i prijatelja.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska