Četvrtak, 21 Lipanj 2018 07:41

Zaprege iz 6 država već treniraju na Hipodromu u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

SVE SPREMNO ZA POČETAK TRODNEVNOG 12. MEĐUNARODNOG KONJIČKOG TURNIRA PLETERNICA 2018.  -

PLETERNICA – Sve je spremno za početak trodnevnog 12. Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici, jedinog takve vrste u Republici Hrvatskoj. Natjecatelji već dolaze dva dana i odmah žele što bolje aklimatizirati svoje konje i što bolje ih pripremiti za utrku. Odmah po dolasku ekipa, a pristiglo ih je iz 6 država, krenuli su s treninzima i upoznavanjem terena.

IMG 9563Prve goste koji su došli iz Mađarske, Rumunije, Srbije, Slovenije i Estonije, te međunarodne suce iz Španjolske i Engleske primio je Domagoj Katić, organizator turnira iz Konjičkog kluba Pleternica. – Prvi natjecatelji su već došli jučer želeći se upoznati sa stazom, posebno ovi iz daljih krajeva. Ovdje je sve spremno, i očekujemo preko 30 natjecatelja sa 60-tak konja koji će se natjecati kroz tri dana u nekoliko disciplina, od dresurne vožnje, vožnje s čunjevima u parkuru, utrke maratona i utrke s čvrstim preponama. Ove godine imamo još više sudionika u natjecanju što govori da smo prepoznati kao turnir na europskoj sceni. Mislim da će ove vožnje jednoprega i dvoprega biti vrlo zanimljive posjetiteljima, posebno onim istinskim ljubiteljima konja te ih sve pozivam da dođu kroz ova tri dana od 22. do 24. lipnja na Hipodrom u Pleternicu, a ulaz na sve priredbe i natjecanja je besplatan. Pripremili smo i bogatu ugostiteljsku ponudu tako da možete s obiteljima provesti jedan ugodan vikend i vidjeti ponosne konje, lijepe zaprege i vješte vozače zaprega na djelu – pozvao je Domagoj Katić, inače zamjenik gradonačelnice grada Pleternice, najavljujući i domaće vozače na turniru.

IMG 9551Konjički klub Pleternica predstavljat će domaći vozači sa zapregama i konjima, Tihomir Salarić i Matej Bello, što je također dobar napredak i zapravo cilj svega kada se išlo u organizaciju konjičkog turnira koji je s godinama postao i međunarodni, te sve cjenjeniji u Europi.

Međunarodni suci, Philip Bateman iz Engleske i  Miguel Angel Gutierrez Camarillo iz Španjolske po prvi puta su u Pleternici, turnir su ocijenili dobrim i poručili da trebaju nastaviti samo tako. Pratili su ovaj turnir preko izvještaja i fotografija s prošlih godina, vide da je svake godine sve veći i da sudjeluje sve više vozača. Organizatore i Domagoja Katića su posebno pohvalili, te poručili „Nastavite dalje i nemojte odustajati na preprekama“.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska