Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Listopad 2012 12:11

Ekipa Luksa prva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BRDSKI BICIKLIZAM – KUP HRVATSKE I SLOVENIJE -

DOMŽALE – Proteklog vikenda u slovenskim Domžalama vožena je utrka u brdskom biciklizmu koja se bodovala za Kup Hrvatske i Kup Slovenije, na kojoj su sudjelovali i biciklisti požeškog Luks Racing Team-a. – Mi smo u jakoj konkurenciji biciklista iz Hrvatske i Slovenije ostvarili vrlo dobre rezultate i dokazali da trudom i treningom možemo konkurirati, u ovom trenutku, puno jačim biciklistima iz Slovenije. Utrka je vožena na XCC stazi u Domžalama koja se smjestila u prelijepi park kojim se pružala 2 km dugačka staza. U cjelodnevnom programu koji je započeo utrkama u kategorijama do 7 godina, do 9 godina, do 11 godina i do 13 godina za koje naši susjedi kažu da je osnova biciklizma nismo na žalost imali predstavnika – ističe predsjednik kluba Igor Marač.

No zato su imali zapažene predstavnike u kategorijama Elite i do 23 godine nastupili su biciklisti Matej Skuzin i Bruno Šimčik koji su u jakoj konkurenciji cijelu utrku vozili taktički dobro i držali 2. i 3. mjesto u poretku hrvatskih vozača.

- U četvrtom krugu naš Matej Skuzin na jednom dijelu ipak teške staze pada i ozljeđuje se i oštećuje bicikli tako da u cilj ulazi ozlijeđen gurajući bicikli. Tim postupkom zauzima peto mjesto u poretku biciklista Elite i Do 23 za bodovanje Hrvatskog Kupa. Naš Bruno Šimčik vozeći jednu od svojih najboljih utrka ove sezone zrelo vozi utrku i padom Mateja preuzima drugo mjesto iza, ove sezone vrlo dobrog, Saše Vidovića iz Buzeta i utrku do kraja vozi prateći ga i tako na kraju zauzima drugo mjesto u poretku Kupa Hrvatske – kaže Marač.

U kategoriji Junior Antonio Rusan osvojio je 2. mjesto i ukupni plasman u Kupu Hrvatske na drugom mjestu. Vozili su još i Marko Radoš i Krešimir Banović koji su osvojili četvrto i peto mjesto.

Utrka kategorije Veterana i kategorije Žene imala je dva naša predstavnika jer su vozili otac i kćer Krešimir i Dea Pavičić. Krešimir osvaja prvo mjesto u kategoriji Master za poredak Kupa Hrvatske dok Dea koja je vozila utrku u kadetkinjama osvaja treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji slovenskih biciklistica i prvo mjesto u kategoriji Žene koja se bodovala za Kup Hrvatske.

- Svi ovi pojedinačni rezultati naš požeški biciklistički klub Luks Racing Team su doveli do najviše stepenica pobjedničkog postolja, prvog mjesta u konkurenciji klubova iz Hrvatske – ističe zadovoljan Igor Marač, predsjednik kluba.

Galerija slika