Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 13 Svibanj 2018 17:43

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama na Glavici

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Proteklog vikenda na motodromu Glavica održano je Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Obraćajući se prigodnim riječima organizatoru, Moto klubu Požega Promet, natjecateljima i gledateljima, gradonačelnik Požege Darko Puljašić zaželio je dobrodošlicu sudionicima natjecanja i puno uspješnih rezultata.- Dobro došli u naš Grad, neka pobijede najbrži i najsposobniji te da se ne dogodi nijedna ozljeda - kazao je gradonačelnik.

Natjecanje je u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije otvorio dožupan Vedran Neferović, istaknuvši da je Glavica staza s bogatom tradicijom te brza, sigurna i atraktivna za gledatelje.

Pred više od 1000 gledatelja po vrlo ugodnom i promjenjivom vremenu nastupilo je oko 90 vozača, u 3 klase cestovne 125, 600, 1000ccm, 10 klasa old timera, klasa skuter , 2 klase super moto i prikoličari. Utrke su se vozile u subotu i u nedjelju, a nastupilo je i nekoliko vozača domaćeg Moto kluba Požega Promet.

U subotu Krešimir Pavelić dobro je poveo utrku klase 6 oldtimera, no zbog nesporazuma sa sucima oko žute zastave, bespotrebno je izašao u boks i tako izgubio dragocjeno vrijeme. Do kraja utrke nije uspio nadoknaditi zaostatak te je utrku završio kao trećeplasirani u svojoj klasi, a u nedjelju je završio trku prvi. Za MK Požega Promet ove godine nastupio je i Mihaly Nemeth, koji je vozio u kategoriji oldtimera klasa 7 te je bio prvi u svojoj klasi u obje utrke. 

U kategoriji Supermoto klasa S-1 nastupio je Požežanin Marko Šutalo te zauzeo treće mjesto na obje utrke.

Galerija slika