Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 06 Svibanj 2018 11:50

Uvjerljiva pobjeda Slavije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL ISTOK – 25. KOLO -

SLAVIJA – BEDEM 4:0

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Gledatelja 150. Sudac Bundović (Bjelovar).

STRIJELCI: 1:0 M.Peharda (37), 2:0 H.Ančurovski (56), 3:0 Jakovljević (63), 4:0 Mikić (88).

ŽUTI KARTONI: I. Peharda, Abramović, Martinović, Solić, H. Ančurovski (Slavija), Smolčić, Borko, Vuksanović, Raić-Sudar (Bedem).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Gomerčić, Martinović, M. Peharda, I.Peharda, Dorić (od 60. Bajić), Solić, H. Ančurovski (od 84. Mikić), Abramović, Jakovljević (od 77. Blašković). Trener: Dalibor Bognar.

BEDEM: Raguž, Smolčić, Validžić, Božić, Borko, Vuksanović, Tustonjić, Stojanović (od 67. Ujvari), Bajić, Sambol (od 67. Mesić), Galičić. Trener: Jure Jurić.

IGRAČ UTAKMICE: JOSIP SOLIĆ (SLAVIJA).

Slavija i Bedem su odigrali otvorenu, čvrstu i zanimljivu utakmicu u kojoj su domaći iskoristili svoje prigode i došli do novih bodova. Slavija je u otvaranju mogla preko Jakovljevića povesti no iskusni napadač pleterničkog trećeligaša nije bio precizan glavom u dva navrata. Gosti su bili izuzetno opasni u brzoj tranziciji jer su brzonogi Vuksanović, Smolčić i Bajić prijetili svojim prodorima i ubačajima, a najbolju prigodu gostiju upropastio je Sambol tukavši preko vratiju Petkovića. Nakon jednog auta s desne strane u 37. minuti Slavija je povela nakon što se lopte dokopao snalažljivi Matej Peharda te rutinirano zabio u bliži Ragužev kut . Drugi dio utakmice domaćin otvara dobrim, ali nepreciznim udarcem Solića u 54. minuti da bi samo dvije minute kasnije nakon jedne kontre koju je začeo neumorni Solić, a ključnu asistenciju odigrao Jakovljević desnom vanjskom te odigrao Hrvoja Ančurovskog koji pogađa za 2:0. Nakon sedam minuta pao je i treći pogodak kojega je zabio Jakovljević na asistenciju Solića. Četvrti pogodak djelo je mladog Valentina Mikića u 88. minuti koji očito kreće stopama brata Lea, a za prvijenac u seniorskom dresu velike zasluge idu Mateju Blaškoviću koji je iscrpio dva duela te nesebično poslužio 17-godišnjeg Mikića koji je tim pogotkom zaključio ovu utakmicu. Pleterničani su na najbolji mogući način ispisali pozivnicu za srijedu i polufinale županijskog kupa kada će gledatelji na stadionu S.Z. Šivo imati prigodu vidjeti gradski derbi između Slavije i BSK Buka.

Tekst: P. Čuljak Foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika