Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Svibanj 2018 09:50

Povijesna pobjeda na XCO utrci i prvi UCI bodovi za klub

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BROJNE AKTIVNOSTI BRDSKO BICIKLISTIČKOG KLUBA POŽEGA VEĆ NA POČETKU SEZONE -

POŽEGA - Travanj je mjesec u kojem počinje puna natjecateljska sezona u brdsko biciklističkom sportu, a već na početku sezone brojne aktivnosti bilježi BBK Požega. Iza njih je već i nekoliko utrka u Hrvatskoj i Sloveniji, na kojima su ostvarili i povijesno važne rezultate.

- Sezona je počela već na Uskršnji ponedjeljak, 2. travnja, kada je najbolji biciklist Kluba Matej Skuzin skupljao važno međunarodno iskustvo na jakoj utrci u slovenskoj Vrtojbi, pored Nove Gorice. Već sljedećeg vikenda Matej je sudjelovao na najvažnijoj XCO utrci (kružna cross country utrka olimpijskog formata) u Hrvatskoj koja se tradicionalno održava na području rta Kamenjak, kod mjesta Premantura u južnoj Istri. Kao najbolje plasirani hrvatski biciklist na utrci Skuzin je po prvi puta u karijeri pobijedio na službenoj utrci XCO Kupa Hrvatske, čime je postao i prvi član BBK Požega koji je pobijedio na utrci Kupa u najjačoj elite kategoriji – kaže predsjednik BBK Požega, Mihael Rukavina.bbk pozega

Samo dan nakon pobjede na navedenoj utrci, Matej je na istoj lokaciji nastupio i na utrci XCM (cross country maraton) Kupa Hrvatske u kojoj je zauzeo 3. mjesto. U Premanturi je nastupio i Krešimir Pavičić u kategoriji Master 3 (veterani od 50. do 60. godine života) – Krešo je na XCO utrci osvojio 4., a na XCM utrci 8. mjesto.

- Drugo kolo XCO Kupa Hrvatske održano je 29.travnja u Vodicama, na poznatoj i teškoj stazi „Orlov krug“. Skuzin je izvrsnom vožnjom potvrdio dobru formu te još jednom pobijedio na utrci domaćeg Kupa, čime je definitivno pokazao da je u ovom trenutku hrvatski brdski biciklist broj 1. Osim pobjede, za sebe i Klub osvojio je 6 UCI bodova (bodovi Svjetske biciklističke federacije), što su prvi UCI bodovi u petnaest godina postojanja BBK Požega. Nakon dva održana kola Skuzin u XCO Kupu ima maksimalnih 200 bodova, drugoplasirani je Đani Simčić iz Adrenalina MTB Teama sa 106 bodova, a trećeplasirani Matija Meštrić iz BK Maraton Beciklin s 90 bodova – ističe predsjednik kluba Rukavina.

Voze i Slavonsku brdsko biciklističku ligu

U travnju je startala 10. sezona Slavonske brdsko biciklističke lige, čiji je sponzor i ove godine Giant Hrvatska. Giant SBBL sastoji se od 10 utrka širom Slavonije, a liga je otvorena za sudjelovanje svim zainteresiranim brdskim biciklistima - na utrkama SBBL-a osim slavonskih klubova i individualaca redovito sudjeluju i natjecatelji iz ostalih dijelova Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije.bbk pozega2

Na utrci prvog kola Giant SBBL, održanoj 15. travnja u Slavonskom Brodu, sudjelovala su 4 člana Kluba: Matej Skuzin osvojio je 1. mjesto u kategoriji elite, a Krešimir Pavičić pobijedio je u kategoriji veteran C. Nino Pavičić bio je 4. u juniorima, a Zvonko Pedić 9. u elite. Drugo kolo održano je 29. travnja u Slatini: Krešimir Pavičić bio je 2. u veteranima C, a Mihael Rukavina 8. u veteranima B.

Tekst/foto: BBK Požega