Srijeda, 02 Svibanj 2018 09:46

Pleterničani zabili oba pogotka i kući ponijeli bod

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 24. KOLO -

BSK – SLAVIJA 1:1 (0:0)

BIJELO BRDO - Igralište BSK-a. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 150. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo).

STRIJELCI: 1:0 Petković (56.-ag), 1:1 V. Ančurovski (72).

ŽUTI KARTONI: Majtanić, Dragojević (BSK) i Abramović (Slavija). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić, Šileš, Majtanić, Dragojević, Žigri, Gvozdenović, Brlić (od 64. Eling), Pačar (od 82. Jakšić), Ištvanić, Popović, Kasač. Trener Denis Krstanović.

SLAVIJA: Petković, Gomerčić , Ognjenčić, Šubara (od 42. Bajić), V. Ančurovski, Martinović, M. Peharda, I. Peharda, Solić, H. Ančurovski (od 90. Blašković), Abramović (od 62. D. Dorić). Trener Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAKMICE: Vinko Ančurovski (Slavija).

Iako je domaći nogometni trećeligaš imao više od igre, Pleterničani su obje lopte ubacili u mrežu i zasluženo ponijeli bod iz Bijelog Brda!355853

Ambiciozniji ulaz u susret domaći su zamalo oplodili već u četvrtoj minuti. Tada je Pačar izveo slobodan udarac s 20-ak metara, a Petković kratko odbio do natrčalog Kasača koji je iz blizine ubacio loptu u mrežu, ali su suci označili prekršaj i nisu priznali pogodak. Pleterničani su uzvratili u 17. minuti kada je Matej Peharda na lijevoj strani uposlio Vinka Ančurovskog čiji je prizemni udarac u bliži kut Ilinčić obranio. Deset minuta kasnije Popović je u 16-ercu "vagao" dva gostujuća igrača koji su na kraju blokirali udarac BSK-ova napadača. Pleternički M. Peharda, dvije minute potom, prošao je po lijevoj strani i zatim poslao prizemnu loptu pokraj suprotne vratnice. Najbolju su prigodu za pogodak Bjelobrđani imali u 39. minuti nakon što je Popović na lijevoj strani pronašao utrčalog Brlića koji je izbio ispred Petkovića i šutirao ravno u njega.

U nastavku su domaći pojačali pritisak i u 11. minuti toga dijela došli u prednost. Zdesna je Pačar ljevicom ubacio slobodnjak pred vrata gdje je Gvozdenović glavom poslao loptu u lijevu vratnicu na koju je natrčao Petković i ubacio ju u vlastitu mrežu - 1:0. Potom su Pleterničani izišli sa svoje polovine terena i u 72. minuti došli do izjednačenja. V. Ančurovski je slijeva uputio (centar)šut koji je preletio Ilinčića i završio u suprotnoj maloj mreži - 1:1. Završni pritisak Bjelobrđana mogao je rezultirati pogotkom u 86. minuti. Prvo je Ištvanićev udarac izvana Petković nespretno i sretno izbacio u korner nakon kojeg se prigoda stvorila Gvozdenoviću čiji je udarac s desetak metara završio preko grede.

Tekst/foto: Glas Slavonije