Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 13:50

Dio prve etape kroz Kutjevo, ali i uspon po Parku prirode Papuk

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BICIKLISTI PO HRVATSKOJ -

KUTJEVO/VELIKA – Od sutra, 17. pa sve do 22.travnja jedno je od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj – međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia. Da je od ove godine utrka unaprijeđena u 2. HC kategoriju, da počinje u Osijeku i da donosi čak dva velika uspona već je poznato, a ususret početku, organizatori otkrivaju i detalje etapa. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Ruta ovogodišnje utrke koja prolazi i kroz nekoliko nacionalnih parkova te parkova prirode, je sljedeća:452aadf0b67ea2a647556c1403b13e12

-17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica

-18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar

-19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)

-20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Senj – Novi Vinodolski –– Crikvenica

-21.4. Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)

-22.4. Samobor – PP Žumberak-Samoborsko gorje – Sv. Nedelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – PP Medvednica – Zagreb (Trg sv. Marka)

Po treći put, Tour of Croatia starta u Osijeku, što za organizatore predstavlja veliko zadovoljstvo radi izuzetno kvalitetnih partnera, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Uvodna etapa dužine 227 km zahtjevnija je od prethodnih, a prolazak kroz Grad Našice i Grad Kutjevo posebno obogaćuje utrku. Uspon na PP Papuk iznenadio je i organizatore prilikom planiranja i obilaska etapa, a biciklistima će predstavljati jednu novinu koja će fizički otežati put ka Koprivnici, ali 130 km od jedinog brdskog cilja u etapi i konačnog cilja etape u Koprivnici dovoljno je da se manje kvalitetni brdaši vrate u glavnu skupinu biciklista koji će se boriti u finalnom sprintu za pobjedu u etapi i prvu majicu vodećeg u ukupnom poretku. Ulazak u Koprivnicu razlikuje se od prošlogodišnjeg, ali omogućuje biciklistima da dva puta prođu završnih 7 km etape i dobro pripreme posljednjih 1.200 m utrke koji su identični prošlogodišnjim. Zrinski trg bit će savršena sportska arena. i pružiti divnu uspomenu pobjedniku etape i svim prisutnima koji će uveličati cilj prve etape četvrtog izdanja Toura of Croatia.

Glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković ističe kako se sukladno vremenskom planu utrke, uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja, očekuje da će se utrka na području Policijske uprave požeško-slavonske odvijati između 17.travnja 12.45 i 13.55 sati.

-Za vrijeme prolaska kroz područje ove policijske uprave natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 53 (D53), tj. od granice s Policijskom upravom osječko-baranjskom na Krndiji – Gradište (D51) – Bektež (D51) – Kutjevo (ŽC4117; Ulica Vinkomir – Bana Josipa Jelačića – ŽC4030; Republike Hrvatske – Župnika Mirka Messnera) – do granice s Policijskom upravom virovitičko-podravskom (Petrov vrh) – dodala je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.