Breadcrumbs

Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 11:51

Cedevita Lipik 3x3 challenger 22. i 23. lipnja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

LIPIK I OVE GODINE DOMAĆIN NAJBOLJIM SVJETSKIM HAKLERIMA -

Challengerom u južnokorejskom GoYangu danas je započela nova nikad zanimljivija, atraktivnija i bogatija sezona 3x3 ulične košarke u kojoj će ovaj atraktivni i novi olimpijski sport doživjeti punu svjetsku afirmaciju.
Već treću godinu za redom važan dio svjetske WT serije biti će i Cedevita Lipik 3x3 Challenger koji će biti održan 22. i 23. lipnja. Ovo će ujedno biti i jubilarni 20. turnir u uličnoj košarci koji će biti organiziran u Lipiku.
U odnosu na prethodne dvije godine kada je u svijetu bilo 14 challengera, ove godine bi ih trebalo biti 20 pa je Lipik ponovno u društvu velikih svjetskih metropola kao što su Moskva, Sydney, Bukurešt, Šangaj, Penang, Berlin, Edmonton, Kaunas, Ulaanbaatar, Hague… Povećan je i broj Masters turnira, s lanjskih 7 na ovogodišnjih 10 čime FIBA želi, uoči Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, maksimalno popularizirati ovaj najbrže rastući urbani sport na svijetu.

Najbolji svjetski igrači 3x3 ulične košarke će se u Lipiku boriti za novčanu nagradu od 20.000 dolara, a pobjednik i finalist ovogodišnjeg Cedevita Lipik 3x3 Challengera će izboriti nastup na WT Mastersu u švicarskoj Lauseannei. Inače, ovo je prva 3x3 sezona u kojoj će ukupni nagradni fond premašiti iznos od milijun dolara.

Challenger u Lipiku će i ove godine trajati dva dana i na njemu će nastupati 16 ekipa. Turnir počinje u petak kvalifikacijskim utakmicama gdje će 6 ekipa biti raspoređeno u 2 skupine. Pobjednici skupina će izboriti nastup u glavnom dijelu turnira u kojem će igrati 12 ekipa. Tako će u glavnom turniru biti 4 skupine sa po 3 ekipe u skupini čime će se izbjeći ranije slučajevi kada su neke utakmice i prije odigravanja izgubile ikakvu rezultatsku važnost, a samim time i atraktivnost.

Zainteresirani Amerikanci, Australci, Japanci, Urugvajci, Meksikanci…
Iako je o ekipama koje ćemo ove godine gledati u Lipiku još dosta rano govoriti, možemo reći da su sve najjače ekipe iskazale interes za ovogodišnji nastup. Među njima prije svega Novi Sad Al Wahda dvostruki pobjednik challengera u Lipiku kao i brojne ekipe ne samo iz Europe nego i iz SAD-a, Australije, Japana, Urugvaja i Meksika. Točan popis ekipa trebao bi biti poznat pet tjedana prije samog turnira (sredina svibnja).

Obzirom da FIBA 3x3 kalendar za ovu godinu još nije u potpunosti definiran, prerano je govoriti i o Satelitima – izlučnim turnirima na kojima će se ekipe boriti za plasman na Cedevita Lipik 3x3 Challenger.

Ponovo tv prijenos na Arenasport
Već sada je potvrđeno da će i ove godine biti nastavljena suradnja s Arenasport televizijom koja će prenositi utakmice završnice Cedevita Lipik 3x3 Challengera, a gledatelji će sve utakmice moći gledati izravno i putem live streaminga.

Sve informacije vezane uz 3x3 košarku pratite na: http://www.lipik3x3challenger.org/