Breadcrumbs

Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 10:04

PPD Zagreb pobjednik odličnog turnira

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

14. MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR „POŽEŠKI DJEČACI“ -

POŽEGA – 14. Međunarodni rukometni turnir „Požeški dječaci“ ove godine je okupio 17 ekipa. Nakon dva dana nadmetanja najuspješniji su bili rukometaši PPD-a Zagreb, drugo mjesto je pripalo rukometašima Čakovca, a treći je bio RK Nexe iz Našica

- Turnir je više nego odličan, puno je ekipa, puno utakmica. Zadovoljni smo,dobra je organizacija, puno je dobrih ekipa,odigrali smo sedam utakmica, tako da smo i više nego zadovoljni - izjavio je prije finala trener Davor Varga čija je ekipa iz Čakovca završila turnir kao drugoplasirana. - U Čakovcu smo prije imali prvoligaša u rukometu, sad smo drugoj ligi, ali što se tiče mlađih dobnih skupina tu smo stvarno odlični imamo više od 120 djece tako da smo zadovoljni - istaknuo je trener Varga čija ekipa u godini obiđe oko pet do šest rukometnih turnira. 

Iako umoran nakon dva dana turnira svoje zadovoljstvo ne krije niti organizator Hrvoje Jurković-Jura. - Odličan turnir, svi su zadovoljni, ovo je do sad bio najjači turnir, super kvaliteta, kvantiteta, sve smo zadovoljili, gosti iz Austrije su već potvrdili da dolaze i dogodine, a i mi smo pozvani u Austriju. Jednom riječju – super! - zaključio je Jura.

Svoj dolazak dogodine najavljuje i ekipa PPD-a Zagreb koja je po prvi put došla u Požegu s dvije ekipe i osvojila turnir. - Jako dobar turnir, puno dobrih utakmica, organizacija vrhunska od smještaja ,do same igre. Stvarno sve pohvale domaćinu. Po prvi put je PPD Zagreb došao u Požegu i nastavit ćemo svake godine dolaziti - rekao je trener Branimir Kutnjak

S istim riječima pohvale je svoju izjavu dao i trener Austrijskih rukometaša SK Ferlach, Dino Pojer. - Jako dobar turnir, strašno jaki turnir, veliko iskustvo za moje dečke. Mi to nažalost nemamo u Austriji. Odlična organizacija ,hrana…jedan od jačih turnira u Hrvatskoj. U Austriji rukomet nije sport broj jedan, nije tako popularan kao u Hrvatskoj ali počelo se je sad malo ulagati. Konkurencija u Austriji je vrlo slaba zato smo mi često po turnirima Maksimir, Pastela, Dubrava evo sad i Požega i to je veliki plus za dečke, ogromno iskustvo, ne samo sa sportske strane nego i druženje na tribinama, stvarno lijepi turniri i doći će dečki doma s velikim bogatstvom.

Osim s lijepim iskustvima iz Požege, austrijski rukometaš Daniel Wazella vraća se kući i s medaljom za najboljeg strijelca turnira. Najbolji igrač je bio Tin Baković rukometaš PPD-a Zagreb, a i najbolji golman je iz iste ekipe, Antonio Kranjčević  RK PPD Zagreb.

Medalje ekipama je dodijelio Željko Mitrović ispred Požeškog sportskog saveza, a najboljim igračima Dario Anić.

Tekst/foto: D. Oroz