Nedjelja, 08 Travanj 2018 11:35

Bezidejna igra i novi domaći poraz Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 20. KOLO -

SLAVONIJA – BSK 1:3 (0:1)

POŽEGA – Igralište stadiona NK Slavonija. Gledatelja 150. Sudac Marko Đurđek, pomoćnici Iveljić i Punčec.

STRIJELCI: 0:1 Brlić (13), 0:2 Popović (69), 0:3 Popović (79), 1:3 Majstorović (90).

ŽUTI KARTONI: Sokić, Marčetić, Šulc (Slavonija), Ištvanić, Žigri (BSK).

SLAVONIJA: Vasić, Neruda, Karačić, Včelik, Podobnik, Sokić, Marčetić, Majstorović, Gurdon (od 46. Bojić), Šulc (od 51. Grbeš), Božić (od 34. D. Smojvir). Trener Krešimir Brkić.

BSK: Ilinčić, Dorić, Ištvanić (od 84. Dubravac), Majtanić, Žigri, Periša, Pačar (od 71. Kasač), Popović, Brlić (od 67. Eling), Meter, Čorić. Trener Denis Krstanović.

Bezidejna i loša igra Slavonije zasigurno nije ključ pobjede protiv momčadi koje se nalaze u gornjem domu tablice kao što su gosti iz Bijelog Brda, a pobjeda i bodovi u ovom trenutku Slavoniji su jako potrebni jer ih samo dvije pozicije dijele od mjesta koje vodi u niži rang. Od samog početka utakmice domaći plavi su igrali loše i u prvom poluvremenu nisu gostima zaprijetili sa niti jednom ozbiljnijom prilikom, a i ono što je bilo od nekih polu šansi gostujuća obrana sve je zaustavljala na 18m od svog gola. Svaki pokušaj Slavonije nije imao niti glavu niti repa, sve se pokušavalo nekim solo prodorima i dugim loptama prebaciti vezni red BSK-a, a kada u napadu također nemaš koncentriranih igrača od takvih šansi nema ništa osim propalih pokušaja. Gosti su odmah na početku počeli prijetiti domaćem golu, a nakon par dobrih pokušaja koje je zaustavio vratar Vasić na golu Slavonije u 13. minuti niti Vasić nije imao šanse. Brza akcija duplih pasova BSK-a nakon čega je s lijeve strane lopta prebačena na drugu stativu na koju je natrčao Ištvanić, a Vasić samo za kratko uspio obraniti i odbiti loptu na noge Brliću koju zabija za 0:1. Nakon vodstva gosti su nastavili prijetiti, ali bezuspješno, dok je Karačić za domaće uspio tek uputiti jedan udarac sa nekih 30-tak metara koji je od bloka završio u korneru. Drugo poluvrijeme nije donijelo promjene u igri Slavonije, Podobnik je iz obrane prebačen u vrh napada i nastavilo se sa dugim loptama koje nisu imale nikakvog značaja, jer „Dudo“ sam u napadu bez raspoloženih suigrača nije mogao ništa. Rezultatska promjena došla je u 69. minuti kada je odlični Popović zabio za 0:2, a samo deset minuta kasnije i za 0:3 nakon čega je bilo jasno da bodovi odlaze u Bijelo Brdo. Lošu igru Slavonije ublažio je Majstorović počasnim pogotkom u 90. minuti za konačnih 1:3. Slavonija iduće kolo ide na gostovanje drugoplasiranom Bedemu i osvajanje bodova s ovakvom igrom će biti jako teško, a zatim im slijedi županijski derbi pred domaćom publikom protiv Slavije.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska