Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018 12:32

Borci kickboxing kluba Bushido ponovno na postoljima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DRŽAVNO JUNIORSKO PRVENSTVO U KICKBOGINGU - K1 STYLE -

OSIJEK – Proteklog vikenda u Osijeku održano je juniorsko državno prvenstvo u Kickboxingu u disciplini K1 Style. Na prvenstvu su nastupili i Požeški borci Kickboxing kluba Bushido, a kući su se vratili sa osvojene dvije srebrne medalje.

Nastupila su četiri borca u tri težinske skupine. Nažalost ovoga puta borci Tomislav Barukčić i Zvonimir Pigl u težinskoj kategoriji do -75 kg nisu uspjeli proći prvi krug natjecanja te ispadaju iz borbi za medalju na samome početku.

Danijel Lulić u kategoriji juniora do -91 kg gubi finalni meč nakon sudačkog brojanja i bacanja ručnika trenera u ring. Treneru je na prvome mjestu sigurnost boraca, te svojom procjenom odlučili su da Danijel nije bio spreman za nastavak meča iako se "vratio" nakon brojanja.

Ovo državno prvenstvo obilježio je mladi Matej Bošnjak koji je nastupio u težinskoj kategoriji do - 60kg te svojim nastupom zasluženo osigurao srebrnu medalju.

Matej je u prvom meču nokautirao svoga protivnika za svega 36 sekundi, drugi meč dobiva jednoglasnom sudačkom odlukom 3:0 da bi u finalni meč ušao već vidno izmoren te tako gubi najviše postolje. Matej je veliki mladi potencijal te ovoga požeškog borca uskoro možemo očekivati i na najvećim postoljima.

- Sam čin ulaska u ring je velika hrabrost ovih mladih boraca. Pogotovo u disciplini kao što je K1 Style jer u ovoj disciplini osim punih udaraca rukama i nogama, dozvoljeni su i udarcu protivnika koljenima. Isti ovi dečki već idući mjesec putuju na državno prvenstvo u Low Kicku te mjesta za predah i odmor nema. "Bravo borci"! – rekao je trener Igor Krizmanić.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Kickboxing klub Bushido