Breadcrumbs

Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018 10:35

Caffe bar Sportivo i Futsal Dinamo humanitarnu utakmicu odigrati će u subotu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HUMANITARNA MALONOGOMETNA UTAKMICA U SUBOTU, 20. SIJEČNJA -

POŽEGA – U subotu, 20. siječnja, s početkom u 17,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrati će se humanitarna malonogometna utakmica između Caffe bara Sportivo i Futsal Dinama, člana 1. Hrvatske malonogometne lige. 

Ekipa Caffe bara Sportivo bit će sastavljena od selekcije najboljih igrača 1. i 2. Županijske malonogometne lige Požeško – slavonske koje će izabrati i voditi Dejan Marić dugogodišnji vratar i voditelj MNK Bonita (Požega) koja je dugi niz godina uspješno nastupala u 2. HMNL – Istok.

Utakmicu organizira Požeški sportski savez za pomoć osmogodišnjoj djevojčici Katarini Drakulić koja boluje od cerebralne paralize i od rođenja je u kolicima. Liječila se u raznim bolnicama a posebne terapije je imala ove jeseni u Poliklinici Glavić u Zagrebu i Dubrovniku. Takve terapije obavljaju se samo još u Njemačkoj i Švicarskoj, a davale su joj izglede da postepeno ustane iz kolica i samostalno hoda. To se i dogodilo nakon sedam tjedana terapija a Katarina se u slobodne dane ( terapije su se obavljale pet dana u tjednu) čak vratila i u školu kako ne bi zaostala za svojim vršnjacima. Katarinine terapije ne plaća HZZO, jer Poliklinika s njima nema sklopljen ugovor, pa obitelj Drakulić sama mora osigurati velika financijska sredstva jer tjedna terapija stoji oko 10 000 kuna i to bez troškova boravka, hrane i prijevoza. Do sada su im donacijama pomogli mnogi pojedinci i firme. Broj računa u Podravskoj banci na koji se mogu uplatiti donacije za pomoć Katarini je HR0523860023100754269. Katarina je inače kćer Zorana Drakulića, predsjednika i voditelja MNK Zarilac. 

Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna, a ulaznice možete nabaviti u nekoliko ugostiteljskih objekata u Požegi i Pleternici. Tako će svatko kupnjom jedne ili većeg broja ulaznica moći pomoći Katarini i obitelji Drakulić bez obzira da li će moći doći na samu utakmicu.